Вітаю. сезон відкрився ще в перші дні року.......но знахідка була тільки вчора... порадував Гассержалко земля його трішки не пощадила.....дно окопа і глина Після чистки додам кращі фото ....
сьогодні пару годин вдалось покопати, жаль що пряга не попалась. Обидва зацепи з однієї ями. Цікавий ніж з ободка снаряда, як розумію для бумаги. Колотуха якщо не помиляюсь австрія Може хтось знає що за нога??
Вітаю всіх. Давно не було приводу відписати в темі, все майже порожні виїзди в пошуках нових місць. І от поїхали на старі місця, з цікавого каска адріан і штик К98. Хоч нічого там по ДСВ не попадалось
гиии то гільза камрад - https://reibert.info/threads/gilza-psv.763384/ 5 хвилин дивився не поняв який котілок
Так, кумедно вийшло, писав з телефона а там кориктувальник тексту, я не прослідкував і запостив ) добре що хоч не азарівкою пишу )
Вітаю камради. Давно не було можливості підняти тему з забуття, та от в неділю дещо попалось Все стандартно. Перші пів дня бродили впусту, близько обіда камрад підняв рора австрійського - перша знахідка. Потім з іншого боку окопу я уже знайшов таку саму гранату. А далі знову потягнулись - стакани з 76 мм РІА, куски ободків і різний хлам, жодних надій на нормальні знахідки. Спека також давалась взнаки, вода закінчувалась, так що було принято рішення покидати ,,хабарні'' місця. Але дорогою додому ще вирішили заїхати в один битий нами лісок. Приїхавши туди, підкріпившись холодною джерельною водою - знову в бій. Перша знахідка камрада - верх від шрапнель гранати. А я за пару десятків метрів знайшов стакан від неї. Думаю ще покручусь біля того місця і перший сигнал. Копаю - виглядає ручка з манліхера, в думках тільки б в ножнах, ще секунда і на світ після 100 років появляється м95 p,s. кружка з попереднього виїзду
З хорошим настроєм ще трохи покрутившись на тому беремо курс до машини. І ще один сигнал копаю, дивлюсь стирчить кусок труби, я довго не думаючи тягну навіть не розкопуючи. До машини ще метрів 50-100 лишалось, думаю на чермет заберу. Сам здивувався як витягнув, під ним ще був магазин (пустий) от такі знахідки камради
Дякую, ще б сохран трохи кращий, та вибирати не приходиться там де пружини тримали лезо то був ржавий. Фото тільки такі, довелось розпрощатись, не моя тема ДСВ. М95 за рахунок пружин ( не тримали ціле лезо) в кращому стані, сьогодні якщо дочищу ручку то зроблю фото
В неділю поїхали провірити цікаве місце на полі. Там були позиції РІА. Позиції виявились не копаними, та з знахідок тільки ложка РІА, саперки і стакани, одним словом хлам, навіть фотографувати не було що. Обходивши там все переїхали в ліс, там також нічого цікавого не було, теж самий хлам. І уже вертаючись до машини викопалась пряга
ось така знахідка порадувала, граната лішина. А порадувала, бо була знайдена на дуже битому місці, розширить ммг РІА
ось так і пролетів 2016 рік, виїздів було мало, а більшість з них зовсім не увінчались успіхом. Та дещо поповнило колекцію. Останній виїзд також впусту. правда трохи пройшлись з приборами. Машину також відкопували, ваз з заднім приводом не для таких снігів В новому 2017 році усім хороших знахідок, міцного здоров'я і успіхів в усіх задумах