Камради, потрібна ваша допомога. Попалась мені в руки така от каска. Хлопці в селі надибали її в лісі. Хочу її відновити, уже позаробляв кульові і осколкові отвори холодною зваркою. Що можете підказати на рахунок покраски (думав брати рал 8001) і підшлоломника? шкіряний обод чи залізний? і чи варто чіпляти ззаду скобу? Ще з такими касками не працював. Потеперішньому стану сильно не матюкайтесь, вона у роботі.
Вам бы мат.часть реставрируемого предмета имеет смысл изучить! Скобу можно подцепить - если реставрируете под реюз М 17 в венгерской армии на период ВОВ, тогда и цвет и подшлемник должны быть соответствующие. Если же австро-венгр на ПМВ - то никакой скобы, цвет и подшлемник также другие.
Та от там ззаду є дві дирочки на скобу. Думаю вчепити. А посиланнячко можна б було на матчасть, а то купу посилань перелопатив, толкового мало.
По венграх жодне посилання не працює. якщо не важко то можна було б Кілька слів по фарбі на І світовуі на ІІ, а потім по підшоломниках?
Вот работы от Олега Salzer - на мой взгляд лучший вариант на этом форуме. Посмотрите много полезного почерпнете.... http://reibert.info/forum/showthread.php?t=64254&page=2