доброго дня панове попалась така цікава штуковина шрапнель...але не впевнений , допоможіть визначити? з чого вистріл? Що там зацікава дирка?в сердині алюміній..поможіть по клеймі...калібр 86мм висота 250+-
А для чего не опознаный и отказной снаряд тащить домой? Да еще и чистить... Отверстие в теле снаряда наталкивает на мысль что ето либо химия либо дым.
Не частый Австрийский шрапнельник .через пробку засыпалась шрапнель-безопасен,только вышибной пороховой заряд нужно вымыть
добре, що хоч не "опізДнати" вирішили, бо взагалі то - упізнати чи впізнати Ну а перти до хати усе що, погано лежить - погана прикмета. Бо й справді, могла ж бути і хімія.
безопасная шрапнель у меня есть макет такого в дне просверлено отверстие ичерез него вымыт порох. если он еще канечно порох
Вироджуються знавці ВОПів - і кожен корчить з себе знавця небезпечних предметів заїздженими фразами - ... навішо чіпати, навішо додому нести і т.д. Краще промовчати, якщо немає що сказати з технічної точки зору
Вы первый пост внимательно читали? Камрад написал что не уверен в том что ето шрапнель. А если бы ето была химия, или снаряд с ВВ? А он его уже и чистить пытался... Вы считаете что камрад зделал правильно? сперва притащил домой и почистил, а потом выставил на определение воп. А потом показывают по тв кишки разбросаные по гараже... А на експерта по вопам я и не замахиваюсь, а просто высказал своё мнение, потому что мне тоже было интересно что за болвень.
я читав уважно - і на поставлене запитання комрадом у Вашому пості ніякої конкретики немає - а стандартна заїзджена фраза - а для чого?, а чому? а не можна бо я сам не знаю що це ........ питання не стоїть в тому - чи правильно я зробив що приніс? чи правильно що я його чищу? - людина запитує що це і на це потрібно дати розумну технічну відповідь і вже потім сказати - ..... і тому це ви зробили не правильно тому що........., цього робити не можна тому що...... а якщо цікаво що це то просто поставте галочку - відслідковувати тему- і відслідковуйте
Всім дуже дякую, скажіть яка від нього гільза ??? І якого коляру він був ??? Кому потрібна каніфоль ?)))
Прошу прощения за оффтопик, но взглянул на схему и не могу понять такие вещи. 1. Как в цельнолитой корпус вкладывалась диафрагма? 2. Как происходило раскрытие шрапнельного снаряда? Не подскажут ли специалисты? Заранее благодарен. С уважением.
Схемы с этого сайта http://www.cprh.be. Слева колонка, надо щелкнуть раздел "MILITARIA", он раскроется и появляется информация по различным боеприпасам, взрывателям и ДТ на период ПМВ со схемами.