Попалось 2 таких трубки практически в том же состоянии что и на фото. Фото не мое - влом фоткать. Практически один в один. Хотел бы отделить алюминиевую (кажется) нижнюю часть, которая вобще не презентабельна изза коррозии. Верхнюю планирую почистить... ну и ХЗ как использовать. Может просто для красоты поставлю на столе. Как ее разобрать? Пока все что получилось - отвинтить болтик, который завинчен в алюминиевой нижней части. Есть может видео или мануал какой-то?
Я так розумію,перш ніж відкручувати верхнє кільце,потрібно викрутити стопорні болти які знаходяться в проточці верхнього кільця.
О...точно Вицарапав 2 стопорні болти Далі робота стала - потрібен дійсно якийсь ключ. Решта отворів колупав - ніяких болтів не знайшов.
Його я відкрутив ще з самого початку. І до речі - тільки що придивився - написано, здається, М12Е Є якісь суттєві особливості?
Робіть спеціальний ключ, якщо не хочете повністю знищити зовнішні поверхні кілець при розкручуванні. Сам пробував розкрутити. Трубки були чи такі, чи схожі, вже точно не пам"ятаю. Замочував перед розкручуванням в солярі, в ВД-шці, обстукував киянкою. Це ніяк не полегшило розборку. Потім для експерименту (мав декілька штук одинакових) крутив великим газовим ключем і великими плоскогубцями, затиснувши у лещата. В результаті розкрутив, але повністю знищив поверхню. Розкручується дуже важко, з великим зусиллям. Прийшов до висновку, що треба робити спецключ і то з довгою ручкою, щоб полегшити розкручування.
Я планував латунну частину (яку хочу зберегти) затиснути у тисках, попередньо обклавши деревом. А вже алюмінієву (залізну) частину крутити газовим ключем. Одна є нюанс - латунна частина конусна і невідомо як вона буде "затискатися"
Тоді треба буде взяти дві проставки з досить грубих дошок і вирізати в них приблизну форму трубки, щоб збільшити площу притискання і щоб латунна частина не вислизала з тисків. Але мені здається, як не стискай лещатами, все-рівно від газового ключа деталь буде прокручуватись в тисках, а якщо занадто сильно стиснете, то навіть при наявності дерев"яних проставок латунь може деформуватись і тоді Ви вже точно її не розкрутите. Ну і ВДшкою змочіть для полегшення процесу.
я вже розібрав Але тільки одну. Чесно кажучи - може і не варто розбирати. Ну розібрав... але якось не отримав задоволення А інші трубку просто зпиляв низ білий (якийсь сплав) і залищив латунний верх. Відполірую та й усе. більше розбирати не буду. Не варто воно того. Якось навіть цікавіше мати трубку де зафіксовано час вибуху. Бо вже розібрана - то якісь купа колечок