Помогите по наку

Discussion in 'Давнина' started by Grips, May 26, 2021.

1. Grips

Grips Gefreiter

Вообщем, интересует маленькая семечка. Раньше таких не встречал. Соорентируйте по назначению и возрасту. Все выкопаны в одном месте. Спасибо. IMG-20210526-WA0000.jpg

2. Интересные лоты

1. сокира козацької доби 16-17ст
      1400 грн.
    2. Трипольская миска/чашка (реставрация). Вопросы прошу в ЛС.
      3250 грн.
    3. 250 грн.
    4. Дивіться інші мої лоти, можлива доставка укр почтой
      150 грн.
    5. Дивіться також інші мої лоти найдете ще щось цікаве для себе. Можлива доставка укр почтой.
      200 грн.
  3. ВладКиев

ВладКиев Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    5
    Отзывов:
    150
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    373
  4. ВладКиев

ВладКиев Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    5
    Отзывов:
    150
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    373
  5. Grips

Grips Gefreiter

А зачем отличия такие в размере? Большая и маленька семечки. Я так понимаю материал и назначение тоже разное? Например боевой и для охоты..

Images:

IMG-20210526-WA0001.jpg
    zubrik likes this.
  6. Дід Свирид

Дід Свирид Oberleutnant

Доброго.

А фіг його знає!
    До недавна (до початку 20 ст.) деякі народи Півночі використовували лук та стріли для полювання. І в них була дифференціація наконечників в залежності від предмету полювання: на крупного звіра важкі і широкі, для птиці маленькі і легкі, на білку та подібного мілкого пушного звіра - взагалі тупі.
    Як воно було у скіфів... можемо строїти гіпотези і догадки, але напевне не знає ніхто!
    У деяких працях є майже нічим не пдтверджені гіпотези щодо використання маленьких наконечників для полювання на водоплаваючу птицю... але вся гіпотеза вистроєна виключно на неповних даних кількості випадково знайдених подібних наконечників у поймах рік, що, згодтеся, притягнуто дещо за "вуха".