Прошу помощи в оценке данного изделия. Такое чудо вижу впервые- стволы 16 калибра с нарезами. Состояние по фото. По наруже есть каверины от ржавчины, не критичные. Внутрянка в целом не плохая, только в одном месте,в правом стволе (посредине) есть существенные раковины. Присутствуют следы "рукобрудия" видимо подганяли под не родную колодку. Клейма не просматриваются, хотя хозяин утверждает что перед покраской в одном месте видел "курицу",я лично не видел,краску содрать не разрешили....
Сложно понять, что это. Вряд ли штуцер. Если рассматривать сюпру, слагстер, слаг, я бы проголосовал, что это сюпра. Если предположить по форме нарезов, что это сюпра, остаётся определиться, под что стволы. Сюпра делалась либо для стрельбы дробью (нарезы обеспечивали равномерную осыпь) с возможностью стрелять пулей, либо для стрельбы пулей с возможностью стрелять дробью. По оценке. Это смотря для чего. Я не представляю, для чего их приспособить. Состояние металла ужасное , там снято много, даже намёка нет на насечку на прицельной планке. Колодку под него подобрать, экстрактор, цевьё - не реально от слова совсем. Тем более, что там крюки варились. Моё мнение - это лом.
Ці стволи належали рушниці,німецького виробника,до ВВВ і це був руж,англійською назвою Paradox gun,Ball and Shot gun,парадокс руж(з нарізами в стволі)жакан і дріб руж-для стрільби спеціальними кульовими набоями,з можливістю стріляти дробовими набоями. Винахід відомоі англійської збройової фірми Holland&Holland,яку також випускали німецькі зброярі,між 1917-1939 роками Якщо б дана рушниця була в пристойному,цілому стані,ціна б була досить не дешевою,навіть від німецького виробника В мене є такого плану одностволка від фірми Rhomer,в нормальному,робочому стані На жаль,даний експонат-майже металобрухт,стан плачевний та й знайти на нього іншу половину,майже нереально
Якщо власникам цікаво отримати більше іформації,треба зняти фарбу з подушок стволів і спробувати знайти залишки клейм...В іншому разі експериментувати у якості вогнестріла просто небезпечно і протизаконно,крім геморою нічого путнього не буде... А от використати при створенні макету можна... Спробувати стартувати з 500грн.,а там по ходу розвитку подій на торгах зорієнтуватися...
Вибачте, але це не парпадокс і близько поруч з парадоксом не лежало. Розберіться , що таке нарізи парадокс в мисливській гладкостволній рушниці. Як Ви визначили, що це не австрієць, не бельгієць, не...., а саме німець? По коліру фарби?
Спробувати стартувати з 500грн.,а там по ходу розвитку подій на торгах зорієнтуватися...[/QUOTE] Собственно не в обиду но это правда..Редкие но к сожалению в плачевном состоянии...Да сам видел ИЖ-58 не с раковинами а с траншеями и с него уже 6 лет стреляют...Но с этих бы не советовал рисковать..Да и подобрать к чему-то проблемка..Только макет.С ув
До вашого відому,на Україно-росфорумах,куріцей називають клейма фашнімеччини,де видно птахоподібний знак,а чи то орел,чи горобець-то вже не суть Я до того,що ТС згадав за ,,куріцу,,хоча самого фото клейма немає,тому то лиш мої думки вголос,де випущені ,,труби,,ака стволи у цьому обговоренні