Помогите идентифицировать печать

Тема у розділі 'Давнина', створена користувачем Raps, 8 чер 2017.

1. Raps

Raps Schütze

Повідомлення:
    7
    Адреса:
    Ukraine
    Вот такое нашлось. Может кто-то с похожим сталкивался? Интересует в какой сфере применялась 1.jpg 2.jpg

2. Цікаві лоти

1. 10000 грн.
    2. Вага 222 грама. Діаметр денця 37 мм. Лісова знахідка. Не чищено, не оброблено.
      700 грн.
    3. Дивіться також інші мої лоти можливо ще щось цікаве знайдете для себе
      499 грн.
    4. Дивіться інші мої лоти, можлива доставка укр почтой
      150 грн.
    5. Дивіться також інші мої лоти можливо ще щось цікаве знайдете для себе
      157 грн.
  3. KVP

KVP Oberleutnant

Повідомлення:
    1.944
    Адреса:
    ...
    ...хотя бы листок в клетку или линейку рядом...

yrzik54 та Bakay подобається це.
  4. Raps

Raps Schütze

Повідомлення:
    7
    Адреса:
    Ukraine
    длина = 3 см, ширина = 3 см, высота= 4 см

KVP подобається це.
  5. Дід Свирид

Дід Свирид Oberleutnant

Повідомлення:
    1.827
    Доброго дня. Личная печатка для сургуча и т.п. Конверты(пакеты) опечатывать.Судя по исполнению вторая пол.19 -нач.20 вв.
    Здоровая дура. Обычно меньше.
    Может ошибаюсь по поводу сургуча? Тогда экслибрис могет быть.

Raps подобається це.
  6. Raps

Raps Schütze

Повідомлення:
    7
    Адреса:
    Ukraine
    Дякую! Як на мене, то мабуть більше схоже на екслібріс або його частину, бо для особистої печатки, якось просто виглядає...

7. Дід Свирид

Дід Свирид Oberleutnant

Повідомлення:
    1.827
    Доброго!
    Частиною бути не може, це закінчений виріб. А щодо розмірів та простоти - то, як воно кажуть: "хазаїн-барін"...
    Уявіть, що відправляете пакет (листа), огорнувши його цупким пепером (типу картону). Треба закріпити краєчки ... сургуча потрібно не мало. От Вам і розмір відповідний....
    Підробити таку печатку можна... а чи воно того варте? Тому і досить простої печатки, без залишкових "вивертів".

І... не для себе кажу... тут на цьому форумі, якщо Вам сподобався чиїйсь пост, то у правому нижньому кутку є така кнопочка "Мне нравится". Клацайте туди (мені можна і не клацати ;)).
    Великих знахідок Вам під катушку.

yrzik54 подобається це.
  8. Raps

Raps Schütze

Повідомлення:
    7
    Адреса:
    Ukraine
    Не буду спорити :) Я спочатку подумав, що цей предмет з бібліотеки Рєпніних-Волконських, яка знаходилась у їхньому маєтку, котрий пограбували місцеві борцуни під час революційних подій 1917-1918 років і виносили звідти все від меблів до посуди і серветок. Але в селі, де ця печатка була знайдена дуже розповсюджене прізвище на літеру В. Можливо комусь із цього роду вона належала...

9. Дід Свирид

Дід Свирид Oberleutnant

Повідомлення:
    1.827
    А оце дуже слушна думка... Особливо, якщо я правильно зрозумів, річ знайдена десь поблизу бувшого маєтку Рєпніних-Волконських.
    Деякий відступ...
    Наприкінці 19 ст. (особливо в останні 20-10 років) та на початку 20 ст. серед учнів старших класів гімназій, студентів ВУЗів, молодих і не бідних міських мешканців, було досить "модно" мати кільця-печатки, просто печатки, печатки-екслібріси і тощо зі своїми ініціалами, cимволами і тому подібним (грішили цим і мажори того часу). Як правило замовляли ці вироби у місцевих ремісників. Зрозуміло, що такий "модний випєндрьож" бажали мати молоді люди, які хоч і мали деякі "зайві" кошти, але не в таких розмірах, щоб замовити печатку з висококласною художньою обробкою і із коштовних матеріалів (хоча бачив і такі). Звідсіля і досить примитивне виконання.
    Мені здається, що ваша знахідка з тих самих....
    Якщо де небудь знайдеться відтиск такої печатки на книгах, листах чи інших подібних предметах, які можливо прив'язати до Волконських - буде попадання в яблучко, чого я Вам і бажаю

Raps та Search 1973 подобається це.