HWB скорее всего инструментальные жетоны, сдал жетон-получил инструмент/сдал инструмент-получил жетон. А вот чьи-расшифровка поможет, либо место находки, сопутка. Теоретически-завод, любая мастерская. Жетон с курицей-шильда, накладка. Дайте более качественные фото, чтоб надпись читабельна была
Добр.дня.Той жет,який на двi дiрки i з великою курiцею у низу,то вгорi вродь як пише, Lagerkommandantur Sonnenburg(комендатура КЦ в Зонненбурзi),а так звиняйте ежелi шо не так,першу строчку реально дуже важко розiбрати.
В Зоненберге находился Шталаг XIII, (по воспоминаниям-лагерь для летчиков), заключенные которого трудились на заводе по производству шестерен Зейнратверке (лагерь 13С). Так что инструментальные жетоны вполне могут быть оттуда https://zihuatanexo.livejournal.com/681049.html
Чого Ви так подумали,шо це завод при Шталаг 13 Ц,адже на написi населен.пункта не ,,берг,,,а ,,бург,,а ось там був якраз концтабiр Зонненбург,доречi звiльнений рад.вiйськами в 45 роцi.
Ну i на предмет оригiнальностi такi не ординарнi речi теж не обхiдно завжди провiряти,а то мо може виявитися,що то i просто чиясь фантазiя,якось так. Не по темi,но з тiєїх близької опери,так сказати,проскакував якось жет на стандартнiй вермахтiвскiй болванцi,напис там КЛ Гросс-Розен шото таке короче,вот я наприклад таких не бачив,та i охранi з тотенкопфвербанда думаю врядлi належав,то тодi кому?я це до чого веду до рiзних рiдкiсних речей слiд дуже уважно пiдходити.