Доброго всем. На арт позициях в лесу назвонилась такая кованая кошка. Где ее могли применять? Версия товарища, цепляли за ветки деревьев когда их пиляли, что бы завалить в нужном направлении. Кошка сама не большая а кусочек цепи добротный. С уважением
Для этих целей существует валочная вилка. Вёдра оторвавшиеся из колодцев доставать, трупы стягивать с поля боя или на ферме...
Колодцев рядом нет, а вот о погибших бойцах я и не подумал. А деревья точно валят валочными вилками. Я когда нашёл думал что на медведей с этими рогачами ходили.
Саме більше мені подобається версія,що даний інструмент(кішка) використовувався для витягання відер-оборвишів з колодязів...Шмат товсого ланцюга-для баласту.Ну,..ще може бути якірець для човна на лісовому озері...
Добрый день! Такую кошку использую для ,,достать утопленника" из колодца, но и неоднократно использовал при валке старых деревьев в саду. Вилка вещ хорошая когда дерево прямое, а если разлогое то лучше закинуть кошку по выше, и тянуть в заданном направлении.
Деревья цеплять, говорите? Дано: раскидистое дерево высотой с четырёхэтажный (!) дом. Самая нижняя ветка слева—это новое дерево, выросшее у основания (в расчёт не берём). Бросайте "кошку"!
Коли молодший був, та ще вмів лазити по деревах, використовували даний іструмент. Через гіляку, що вище перекидалася шнурка, на гіляці котра під знищення через ту заму шнурку зачіплявся даний гак " аля удавка", один два помічники знизу(залежить від діаметру ампутованої гіляки) притримують в натяг. А ти сидячи на деревинні ножовкою чиргикаєш. Результатом таких дій було, що шифер цілий, у сусіда тин цілий й вкласти гіляку можна як на стропі в зручному Вам положенні. Але так основна задача була відра з криниці виловоювати. Ще коли підліткового віку був ми з нею на річку ходили металолом ловили. Благо поруч був цукровий комбінат й нам того металу попадалося чимало. З самих запамятавшихся два велосипеди, рама від якось мото, й лампа з паротяга гасова...ще коли в когось дугу з павука викидало також на поміч приходило данне знаряддя