Просьба комрадам из Черновцов, или кто знает город, подсказать, какие районы/улицы считаются центральными и качественными для жизни? Ну то есть чтобы низкий уровень преступности, рядом больница, магазины хорошие, парки и т. п. А то по карте тяжело определить.
У меня тоже вопрос подобного рода, про Черновцы. Точнее про пригороды и райцентры (ну где с работой хоть более-менее...) и чтоб непременно лес и горы/луга в шаговой доступности.
колись жив там, перше кохання було звідти в центрі місто гарне і чисте про людей не бачу сенсу щось казати - як і кругом, більшість нормальні, а якщо є певний відсоток неадекватів - то не більший ніж в будь-якому обласному центрі стосовно мовного середовища - крім російськомовних, досить багато румуномовних, правда це не зовсім Чернівців стосується, а районів що ближче до Румунії (наприклад Герцаєвського) всі Чернівці можна пішки пройти за пару годин це не Москва або Київ, щоб шукати "в центрі" або "ближче до метро" але якщо маєте бажання щоб саме "в центрі" - можете шукати по вулиці, що так і називається - Головна вона тягнеться практично через все місто - і магазини вам будуть, і парк і все інше до речі Чернівецький Університет ім. Федьковича за параметром ціна/якість один з найкращих в Україні (це якщо є діти студентського віку) - у всякому разі ми з сином довго обирали і зупинилися саме на ньому з горами/лісами, та й взагалі з природою порядок практично в любому районі а якщо оберете східні райони (Хотинський, Кам.Подільский, Сокирянський) то майте на увазі що там нема гір, але є Дністер - друга в Україні річка після Дніпра... з роботою - не знаю що сказати... особисто я вже давно відвик "працювати на підприїмстві" - гадаю що кожен чоловік, в якого голова та руки ростуть з плечей, прокормить свою сім'ю будь-де, незалежно від області і я прекрасно розумію та підтримую 20-річного пацана що миє машини і має 150-200 грн. за день але я не розумію і не підтримую 45-річного бухгалтера що протирає штани за 1800 на місяць "бо йому стаж іде" і жаліється на малу зарплату по спеціальностям можу сказати лише по тим що знаю: 100% не залишаться без роботи майстри з ремонту автомобілів 200% не залишаться без роботи айтішніки, особливо ті що вміють робити додатки під андроїд а якщо є певний стартовий капітал то можна спробувати себе на Калинівському ринку - якщо не третина, то 20-25 відсотків Чернівців живуть саме з нього
Приехал в Черновцы, поселился на проспекте Независимости (хотя дом ближе к Червоноармейской). Город мне нравится, такой спокойный, воздух чистый. Что пока раздражает, так это не спешность местной коммерции. До 9 утра ничего не купить, да и даже если написано, что магазин открывается в 9, лучше приходить в 9:30. Пока впечатление, что спешить и суетится здесь не принято. Наверное это правильно, но не привычно.
Читаю твои посты и вижу, что мы мыслим в одном направлении. Я тоже хочу уехать из нашего региона. Я донбассовец с дореволюционными корнями, именем моего деда даже названа одна из школ города Донецка, обидно что приходится на старости лет покидать свою Родину, но жить в окружении маргиналов-гопников , которые собираются строить барикады, что бы не прошли украинские танки, тоже не хочется (не все такие, но их не мало). В апреле собираюсь съездить, а Зап.Украину (на неделю) и узнать всё на месте, думаю для начала снять квартиру и определиться с работой
ЭэээХ! Мишель... о чём говорить... сердце кровью обливается... было бы лет 20-ть, взял бы сумочку, плюнул и поехал в даль дальнюю...