Вітаю,Друзі! Прошу оцінити ось таку незвичайну підбірку побутових речей з німецьких бліндажів,адже,війна,як з"ясувалося,це не тільки зброя,побут також дуже важливий(принаймні,у німців). Прошу висловлюватися стосовно затребуваності такого роду артефактів,їх можливої ціни та чи має,взагалі,право на існування такий напрямок колекціонування? Заздалегідь вдячний за кожну конструктивну думку.
№3. Консервний ключ,Німеччина. Сталева частина,нажаль,майже зогнила,руків"я,мабуть із нержавійки,дуже антуражне:
№11. Гумові нацюцюрники або "дон-дони". Ні,ну а що? Життя є життя. Декілька екземплярів у цілком боєздатному стані.
Речі цікаві, але нажаль сохран не дуже. Я б сказав позиції 1-3 200-300 грн. Відкривашка цікава, думаю грн 400-500. Решта десь по 150-100 грн imho
Вітаю. Нацютюрники колись були на оцінку від 500 грн., а як продались я не знаю. На фото вони десь у такому стані як і Ваші. Успіхів. №6 небезпечна річ. Колись один знайомий капав на приманку - собак труїв.
Вітаю,невелике уточнення, це баночка від зволожуючого крему "NIVEA",який німці виробляють з 1911р. по сьогодні, без зміни основних інградієнтів. Пастилки смоктальні для горла "Панфлавін", вироблялись відомою німецькою фармфірмою "Баєр" з кінця 1920р. Активно юзались працівниками Вермахту. У сусідів в кінці 22р. подібна пішла за 288гр.-https://violity.com/107495181-nemeckaya-korobochka-dlya-tabletok-panflavin-pastillen-baeyr-germaniya-vermaht-1930-40h-gg. Німецька компанія "Blendax GmbH" випустила в серійне виробництво пасту Блендакс в 1936р. і вже до кінця 30-х років стала найбільшим виробником зубної пасти в Європі тих часів ( до 43 млн.тюбиків в рік). І Ви не помилились, саме фармацевт компанії "Blendax" розробила в 1949р. склад пасти "blend-a-med", виробництво почалось з 1951р. На жаль стан предмета дозволяє претендувати на символічну ціну.
Піддав би сумніву версію про ціанід. По-перше, жодна армія світу не комплектує свої аптечки ціаністим калієм, та й що йому робити на війні (запаяні ампулки у шпигунів та нацистських високопосадовців не рахуються). По-друге, в сухому вигляді це білий порошок, схожий на цукор-пісок, а в розчині, навіть при окисленні в поташ, прозора рідина (ніяк не темна та масляниста, як на світлині). І головне, чи коректно оцінювати сильнодіючу отруту на нашому форумі, раптом, якийсь нервовий зять, придбає це для тещі, а не отримавши позитивного результату, буде мати до Вас претензії. Тому назвав би лот- аптечна пляшечка з невідомою речовиною, ціна символічна. З повагою.
Поломался один станок, до ста гривен. Может кто-то больше даст. Второй помыть бы. В таком виде 300 с коробочкой. Если после мытья выйдет в состояние почти новой вещи, то и 500 можно просить ,если окисления есть ,то как и говорил выше 300. Дайте фото вымытой бритвы