Сьогодні пройшовся по закинутих хатах.Знахідки не дуже,але це все що ще залишилось.Це село не дуже старе.В його кращі дні тут налічувалось біля 100 хат. На даний час залишилось менше 10 будинків.Решта завалені і видніються лише стіни та погріби.Село знаходиться в ярах вздовж берега маленької річечки. На даний час в селі ще проживає 1 бабця.До найближчого села біля 5 км бездоріжжя.Був в 1 хаті.В неї підлога так як і в решти з глини.Раніше коли я там був ще весною була скриня з одягом де було багато рушників та інший одяг.Але сьгодні коли я прийшов то побачив шо якісь покидьки спалили скриню.Все в хаті в кіптяві.Але біля шкафу знайшов колодку від медалі та знак "50 років визволення України",я дуже здивувався так як раніше я там все обдивився і знайшов тільки 2 медалі,а як я міг пропустити це нерозумію.Попутно хочу запитати чи мають якусь цінність вишивані та ткані рушники(фото рушників немає,так як телефон розрядився а фотоапарата немаю).
Запевняю Вас рушники та сорочки мають цінність. Взагальному не погано.Жаль що тільки колодка. Там би по закинутим городам із апаратом метнутись, монеток підзбирати. З повагою Семен
Городів як таких немає. Як я казав село в ярах біля річки. Рівного місця мало, так,що городів там нажаль майже немає, окрім декількох які досить сильно зарослі старою травою та кущами. А за рушники дякую наступного разу заберу їх.
На первом фото, часть от ткацкого верстата, перед ним - двойное колесо от прялки, на котором наматывалась готовая нитка от пряжи. Самодельные ножницы ( такие делали сельские кузнецы), служили для стрижки овец. Это и рушники - предметы повседневного крестьянского быта , этнографические экспонаты.
Re: По заброшеным хатам (оновлено) Сьогодні був знову в тих хатах.Забрав ті рушники,та йшовши вже додому побачив в купі каміння жорна.Прийшлось тягти їх додому .А це біля 5км ярами.Ледве їх дотяг.Питання чи мають ці рушники хоч якусь цінність.І яку саме.
конечно имеют ;только денежную ведь это шили не бездушные китайские или турецкие машины.а долгими зимними вечерами при свече керосинки в ручную вобщем решать тебе