Доброго вечора, допоможіть визначити з чого снаряд. Калібр думаю близько 300. Знизу не цілий, а має виїмку
Что это Вас так на макеты чужими руками пробивает? Данная мина могла идти не только в осколочном исполнении с ВВ (и Х.З. что там за ВВ внутри и что с ним стало за век) - это так к слову....Сорри за повтор исторических фото.
ви думаєте його легко винести з лісу?? Пару років тому знаходив такий самий тільки без дистанційки, так і лишив в лісі. ВВ було присутнє, та наче був шрапнельник, чи таких небуло??
і як результат?? Я 100% не дам, та мабуть був ще один такий самий, дистанційки небуло. В середині було щось як тротил
Та язвами начебто на руках все скінчилося. Ну тут краще 100 разів перевірити все. Точно визначити що то є.
....усі 3 (три) можливі наповнювачі ХІМІЧНИХ гранат - сльозогінний газ... ...все 3 (три) возможных наполнения ХИМИЧЕСКИХ мин - слезоточивый газ : а. Бромистый ацетон - B-stoff (на схеме комрада Дервиш-а пост 6 фото 1 - видно букву "В" б. Хлорметилхлороформат (а не монохлорметилхлорформиат) - C-stoff fur wurfmine в. Бромметилкетон - Bn-stoff З.Ы. Хімічна міна має бути на 24 кг легша за фугасну 97 кг фугасна проти 64 кг у хімічної
виявляється були і короткі снаряди,і вага хімічного(короткого) 61кг,то як довгий метровий(хімічний) може важити 64??? і снаряжались не тільки сльозогінним,а і фосфгеном...але питання чи тільки короткі,чи всі??? так яка вага довгого-метрового хімічного??? дякую за силку комраду Valerka.
забув сказати що начинка в вигляді троту мені теж не попадала за звичай щось на вигляд пресованого мокрого липкого цукру сіро-коричньового кольору