Вітаю камради, наче немає подібної теми. Постало недавно питання вигляду етикетки на пляшку з рейнського вина. Дещо знайшов. Думаю викладати сюди цікаві пляшки і етекетки які їм належали. Також прохання до камрадів що цікавляться даною темою, підтримати скромне починання Дещо з того що вдалось викопати, так би мовити початки моєї скромної колекції склотари ПСВ
Так як пляшок з рейнського є досить значна кількість вирішив виготовити етикетки на них. Ось що вдалось знайти, останнє фото просто сподобалось
якщо є змога, викладайте етикетки в такій якості, щоб їх можна було друкувати. Теж було б цікаво, якби Ви якось пляшки погрупували, щоб інші знали який напій в них був. У мене є кілька пляшок, але не знаю до чого вони точно були: одні одночасно виглядають на вино і шампанське, інші могли б бути на вино або пиво. ну і цікаві були б поради щодо їхньої чистки всередині, інтернет багато описує, але не все придатне.
так власне тема для того і створена, щоб визначати що до чого належало, і по можливості шукати етикетки до них. Сам тільки новачок в тій справі, тільки залишав що викопав, дещо цікаве купив. При можливості викладу фото всіх пляшок По чистці. Заливав пляшку водою щоб відмокла вся грязь, а потім засипав гречки (кількість залежно від об'єму). Відчищає дуже добре
ось така пляшка, також історія заводу, закритий в 1996 році 01.03.1701 - пивоварню в Подгорянах, тогда еще не входивших в городскую черту Мукачево (венг. Munkacs-Podhering), основал трансильванский князь Ференц II Ракоци, о чем свидетельствует охранная грамота. Прежде всего князь Ракоци был заинтересован в создании масштабного промышленного пивоварения, чтобы получать прибыль для своей казны. Управителем пивоварни был назначен придворный финансист Йоганн Антони Едль. Селяне были освобождены от крепостных обязанностей и закреплялись рабочими на заводе. Пивовара Иоганна Конрада Хейдолфа выписали из Германии. 1728 - землевладения князя переходят в собственность епископа бамбергского и архиепископа майнцского графа Лотара-Франца Шенборна. Так начался отсчет 216-летнего (и самого успешного) периода работы знаменитой во всей Австро-Венгрии пивоварни графа Шенборна. Его наследники постоянно модернизировали завод. Если в XVIII веке все процессы выполнялись вручную, в деревянных чанах и бутах, то в XIX веке на заводе появилось оборудования с механическим приводом, паровая установка, металлические варочные котлы. 1850 - построили вторую солодосушильню, которая используется и сегодня, равно как и главный корпус (ныне фасадная часть). 1900-е - завод выпускал 170 тыс. дал. пива. Етикетки того періоду, хоча деякі можуть бути і періоду 1920-1939 років.
Сельтерская (Selters) щелочная минеральная вода получила широкую популярность с 1750 года и практически сразу стала предметом экспорта. Вода добывалась из источников Зелтерса (Оберзельтерс и Нидерзельтерс) в Германии и разливалась в характерные глиняные бутыли (кувшины) вытянутой формы с коротким горлом и небольшой ручкой
Всім привіт.Копаємо в основному ПСВ.Цього року перший раз попалася ціла пляшка з пива Воронежського П,З Кінц. Це було на весні,а в вересні знов знайшлась в окопі ще одна така.Я в шоці,невірив що таке буває.
недавно став власником цікавої пляшки, вибачаюсь за свій кацапський Информации по ней вообще практически нет . Исключая ту которую мы можем прочесть на самой бутылке . Известно что основателя звали Карл . Основана пивоварня в 1844 году .Бизнес был вроде как семейный . но история пивоварни прерывается в 1945 году.
Думаю хто копає ПСВ викопував пляшки з рейнського вина. Хоч сам викопав не один десяток, та з рідною етекеткою придбав. Фото після підняття з сторічного небуття