Шановні друзі суть питання таке. Хочу придбати рушницю алтай чи можна до неї робити саморобні патрони .... ? всі мисливці мені говорять що буде клинети патрон... але ніхто з них немає пятизарядки ... чи до пятизарядки йдуть тільки магазинні патрони?
Нормально повинна працювати. МЦ 21-12 та ТОЗ 87 нормально їх переживають. Головне адекватна навіска та "конус" патрона робити.
бачив два тижні тому . як мц від саморного патрона клинила так що потрібно було її розбирати і вибивати патрон неподецки...... тому й боюся... скажіт ще як себе показали алтаї? ціна бомбо цього тижня завод віддає рушницю за 500у.о. у нас в в магазині в Львові 550уо. в турецькому горісі в пласмасі 450у.о. вигляд супер просто як побачив очі засвітилися!
Спосіб нумер раз: Нумер два: по кресленню вище виготовляємо детяль і шток до неї. Використовуємо вертикальний станок для підгонки набоїв. Нумер три: в настільну закрутку ставимо нашу деталь і робимо теж саме. Нумер чотири: багато думаємо, шукаємо електродвигун з редуктором (до якого рученята дотягнуться) і робимо синглову закрутку під конус. Ще один момент: з МЦ 21-12 в комплекті йде імітатор патронника, для перевірки набоїв.
Такого плану приблуди. Але вони йдуть двох розмірів. "Строгий" і звичайний. Використовуються для перевірки набоїв.
калибровка донца гильзы и по желанию конус. в принципе конус в газоотводные п/а не нужен. там и без того мощная возвратная пружина
в принципі якщо купуєш нові патрони відстрілюєш самостійно й небереш чужих патронів то клинованя гільзи відсутне.вся проблема бу гільзи що вона приймає форму того ствола з якого шандарахнули а після цього собі уж непихай. а так все просто чудово маю вже по 5 - 7 перезарядів набоїві таких проблем нема .. а на стрілецьких ( позичаних) з 5 одним вдавалось вистрилити а все остальне в клин.. удачки..
Той же самий турок Хатсан Ескорт,тільки Харківського виробника! Вот как я заряжаю станком LEE ALL II...В конце обжимаю конусом под полу автомат!
Доброго дня шановне паньство. п.Василь володію я наразі (в продажі) Алтаєм у 20-му калібрі.Набої споряджав і на Лі, на упсі,на закрутку ручну. Проблем не виникало ніколи. Тому можете сміливо купляти і най приносить задоволення.
я только самоделкои и стреляю из своего Алтая главное патроны нормально сделать, все по технологии. калибровать гильзяк обязательно!
Пять лет охочусь с Алтаем, проблемы как раз на заводских патронах ТАХО. На самодельных все в порядке. И как заметили выше, конус для полуавтомата - обязателен. Снаряжаю на станке LEE, но последнюю операцию по закрытии звезды делаю на самопальном девайсе, который одновременно формирует и конус. А можно и закруткой крутануть, эффект тот же. И еще один немаловажный момент, для просадки возвратной пружины завод рекомендует пострелять патронами "магнум", штук 40 достаточно.