Хто в темі, маю спеціальність ВОС 999000А. В приписному написано що не годний до ВС. У 2004 році проходив ВЛК яке написало про непридатність до ВС по статті 29Б (дана відмітка в виді печатки є) Я можу короткостроково виїхати за кордон та чи маю я право по цьому ВОС оформити бронь на роботі?
Мабуть зараз, цей документ нічого не вартий. Бо військкоматів вже немає. І вас відправлять на влк і з високою вірогідністю вас признають придатним. Можу помилятися
Вітаю! Вам запропонують пройти до тцк оновити Ваші данні,там Ви пройдете медичну комісію і з великою вірогідністю потім учебку на ВОС 100( стрілець) і ще учебку на фах але з фахом по різному може бути .
Как показывает практика желающих в штабе бумажки перекладывать намного больше чем соответствующих вакантных мест и ротации на данных должностях не предусмотрены. Если человек не инвалид, то он подлежит призыву без разницы какое у него зрение и чем хуже здоровье тем меньше шансов занять какую-либо нормальную специальность, такой неликвид прямым путем идёт в пехоту.
Так, завдання тцк далі відправити,вони будуть розповідати що завгодно і про бумажки і про водія хаймарсу і все таке інше.
Факт. ТЦК это такая контора которая обманывает почище наших политиков, первое что нам сказали при отправке в учебку это чтобы никто не вздумал жаловаться на здоровье иначе если завернут то домой пешком пойдем и некоторых заварачивали при приемке с давлением 220 одному отказали, второму отказали потому что был в нетрезвом состоянии, как потом узнали есть такие которых шестой раз привозили уже в одну и ту же учебку, а они постоянно нетрезвые и их не принимали. В тцк сказали что рано или поздно все попадут в армию, в том числе и уклонисты, вот только к добровольцам отношение типа лучше по этому будут учить от 40 до 50 дней в учебке, а потом достанется какая-нибудь хорошая специальность, а уклонистов всех отправят в пехоту без шансов выжить. В итоге через 3 дня учебки мы добровольно попали в пехоту и поехали на Херсон...
Так ,це все мені знайомо,тільки я був у учебці на "сотку" майже місяць і фах теж був майже місяць.З якими хворобами люди тільки не служать - хто сам не стикався той ніколи не повірить.
На скільки я зрозумів, якщо є вади по здоровью то пряма дорога в піхоту, та ще й і на напрямок де потрібні не війська, а тупо мясо? У меня статья непридатності по зору, праве око майже нічого не бачить із народження, ні близько ні далеко, зір менше ніж 0,1, а я правша, на праву руку взаалі не можу стріляти, а з гранатомета і подавна. А ще з віком вилізло пару гриж, тут пів години ходьби і спина пиче вогнем, а з броніком думаю зможу хвилин 5-10 постояти і все. На роботі є можлимвісмть зрмобити бронь, але кажуть що потрібно піти в ТЦК і оновити свіжий ВОС і тільки тоді можуть зробити бронь, але думаю якщо піду в ТЦК то це буде дорога в один кінець і бронь мені уже не знадобиться, навіть з моїм "білим" білетом
Вам не в тцк а відразу в поліклініку треба. Який нафіг вос якщо ніде не служили, як можна оновити відсутнє?
Дають вос якщо в цивільному житті отримав спеціальність споріднену з військовою, навіть якщо не служив. Але в його випадку вос 999000а, це наче як означає що він не має жодної спеціальності в цивільному житті спорідненої з військовою, тому якщо йому за 40років нехай читає ст37, п6 , по прийняттю-зняттю з військового обліку, там дещо написано з цього приводу.
так я прочитав що це значить. А враховуючи ще і проблеми з здоров'ям, явно навіть для штабної роботи не підходящі, для чого взагалі кудись тягати таких людей, дайте спокій, можливість собою займатись. Але ж там сидять якісь окремі особи, без наповнених мозком голів. У нас епілептик служить. На пілюлях весь час.... В решті все в порядку, хороший хлопець.
У Вас в довідці написано "непридатний", я так розумію видавалась в мирний час? Зараз Ви обмежено придатні будете бо 29б придатність чи непридатність наче як визначається індивідуально, інтернет поганий, не можу нормально гуглити. ПС Раджу мати завірену в нотаріуса ксерокопію цієї довідки що маєте, і показувати лише її, а оригінал приникайте, поки ним ніхто дупу не витер прямо в Вас на очах. Медкартою також.))
Йой яка метушня... Ще досі дідугани добровольці київського ТРО, яким за 50 років, херячать у піхотній розвідці (не дронщики) з такими букетами хвороб, що вже померти повинні були відразу після 24.02.2022. А скільки там славетних дідуганів у ротах вогневої підтримки! А які красені дідугани-рубаки з харьковськіх БТРО ЗСУ! Хлопці, які штаби ....? Хто вас так налякав? Змініть памперси..... https://m.facebook.com/story.php?st...UH6qky4VpggLvn2inysso7Dwdl&id=100083332237313
в дідуганів також одне око? Можна служити на протезі ноги, якщо хороший, можна з великим пузом, хоча берци важко вдівати і бронік не налазить, можна ще багато з чим, особливо коли знаєш, вмієш, а головне хочеш. Тут деякі дідугани в 60 служать і підтягуються 10 раз мінімум і йти не хочуть. Бо є динаміка життя а не сидіння на дачі чи біля онуків. Так, можна загинути. Зате хоч з користю.
Та не лякай так... По-перше, на протезах хлопці херячать аж в піхоті. Там стреляних підранків з мін.3-5 контузіями тисячі. По друге. Так для забезпечення одного солдата на нулях треба скільки солдатів на кухні, рвп, складах, в майстернях? Та там роботи не на ЛБЗ хернова куча. Ось тобі приклад: Славетний Ігор Петрович! Дядька на екскаваторі лабає віртуозно, як Паганіні. Окопи та бліндажи 2-3 лінії відпрацює як Рембрант Данаю! В серці у людини 3 стена стоїть. В ЗСУ з 2022 року! Та я тобі таких прикладів наведу з свого бату мін 20.... А Вова з києвської Татарки? Там вуха немає, дирка мозг побачити можно! Так на складі майна тобі хер хто краще за нього КЛП, фліску та Таланти підгонить. Я вже мовчу за добряче стреляних та заштопаних підранків які за 50-100 км від ЛБЗ працюють для забезпечення першої лінії
Друже, до чого це все? Що за агітація? Питання було про інше, повір, я хоч не в армійці, але для армії роблю дуже багато корисного і думаю що ця робота набагато важніша ніж сидіти на складі і видавати одяг. (не в образу комусь)
для чого мені конкретні імена людей що знати не можу? Про те що і де роблять по бажанню та поклику знаю, а нічого що є люди, відчуваючі що будуть скоріше обузою, не зможуть працювати і умовах свіжого повітря, та багато що не зможуть. Комусь треба далі працювати. Нехай тільки на свою сім'ю.
Камрад без образ але всі так кажуть,а судячи з фото Ви людина мотивована а такі в армії зараз потрібні.Особисто моя думка якщо підете оновлювати данні - Ви в ЗСУ а як складеться Ваша доля у армії це нікому не відомо.
Ваша довідка аж 2004р, а висновок влк тепер дійсний лише 12міс. Тобто Ви прийдете в ТЦК , (що і повинні вже були зробити по закону), для уточнення даних по сімейному стану, проживанню і тд. Ваші дані уточнять і видадуть повістку на проходження влк .Який буде лікарський висновок, і куди потрапите потім то вже на їх розсуд. Вам про це ще на роботі сказали, ну і хлопці тут. По довідці 2004 ніхто бронь не дасть. Роботодавців до речі штрафують за військовозобов'язаних працівників без належних документів, ну принаймні повинні.
Да почему же? Все как раз известно, пехота, фаршбат, в лучшем случае получит непоправимый вред здоровью, госпиталь, лечение за свои, вывод в распоряжение с 500-700 грн зарплаты в месяц, станет обмеженно приданый если повезёт на ВЛК добиться этого статуса, в худшем задвухсотится при первом же обстреле.
Слишком критично. Все зависит от командования. Есть еще куча других вариантов. Например, вот так на скорую руку, посадят гдето на пост, ксп охранять и забудет он что такое броник, а калаш будет рядом стоять только. То и дело на звонки отвечать будет. Или обучится саперному делу и будет сидеть бомбочки для дронщиков лепить, в тепле и уюте, попивая кофе/чай. Это лишь пару вариантов и их куча.