Доброго часу камради! в мене така ситуація, 25.03 в'їхав в єс 01.05 виїхав. Зараз хочу знову поїхати. Не можу зрозуміти на скільки ж днів я знову можу заїхати. Я питав в людей, одні кажуть що 90 на 180 днів, типу 90 днів на одне півріччя, півріччя починають рахувати з моменту першого в'їзду. Тобто якщо рахувати з 25.03 тоді моє півріччя закінчується 20.09. Якщо підрахувати то в цьому півріччі в мене є невикористаних 52 дні. Припустим 01.09 я захочу поїхати знову, тоді я зможу перебувати тіль 19 днів? адже 52 просто не влізе з 01.09 до 20.09) Допустим теорія по 90/180 вірна. тоді уявімо що я виїхав 30.07 в ЄС використав своїх 52 дні і повернувся 19.09 додому. Тоді я що знову зможу поїхати на 90 днів вже 21.09?!) якась несинітниця чеснокажучи. Я більше схильний до другої версії. Інша теорія звучить так: 90/180 але якщо не використав 90 то скільки днів пробув вдома, стільки днів і відновилось. Тобто пробув я 10 днів, в мене залишилось 80, я пробув вдома знову 10 і ці дні відновились до могу "безвізу". Тобто скільки просидів вдома стільки днів до моїх 90 і відновилось. Пробув 90 днів чекай ще 90 щоб знову поїхати на 90. Пробув 90 просидів 1 день вдома знову можеш поїхати на 1 день, просидів 2 значить на два... Я пошукав в інтернеті але нічого толкового не знайшов, тільки переливають з пустого в порожнє. Допоможіть якщо знаєте напевне або ви компетенті в цих справах
Вітаю. Не рахуйте всілякі дні, півріччя і т.д.. Все дуже просто - ось безвізовий калькулятор https://pasport.org.ua/vazhlivo/bezvizovyi-kalkuliator Вписуєте попередню дату вїзду-виїзду і коли плануєте знову вїзд. Зараз ви можете їхати на 90 днів. З повагою