Пикельхельм

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем tester49, 8 жов 2019.

1. tester49

tester49 Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    10
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    23
    Повідомлення:
    512
    Пикельхельм у немцев - это чисто визуальный элемент формы или все-таки защита головушки? Screen Shot 2019-10-08 at 3.42.07 PM.png

1. (в наявності 2 шт.)
      Підсумок утилітарний Від Шведського контрактного розвантажувального жилета Stridsväst 12 Виконаний з...
      450 грн.
    2. (в наявності 2 шт.)
      Нова,не використовувалася,з надміцного полімеру,колір койот,такі використовуються на варбелтах WAS
      400 грн.
    3. Бажаю здоров'я! Купуючи лот Ви ще й донатите моїм побратимам. Дякую! Власне все у назві, нове....
      190 грн.
    4. Панель для гидратора на 2 литра, оснащеннае стандартными стропами системы M.O.L.L.E. Отделение для г...
      1100 грн.
    5. В продажі спорядження поліції України. Стан по фото
      300 грн.
  2. Glinmoth

Glinmoth Stabsgefreiter

Повідомлення:
    163
    Адреса:
    Schwallbach - Lemberg
    Там є кілька версій, для чого це потрібно
    Найбільш ймовірна - захист голови від удару кавалерійської шаблі

Та і такі шоломи не лише німці мали. Вони були і в британців, в росіян і ще в кількох країнах
    Російські джера стверджують що саме росіяни придумали таку варіацію шолома і вона дуже сподобалась Прусському королю

Хоча скоріш за все, це просто адаптація французького кавелерійського шолому часів Наполеона

Images:

Jalabert,_Isabey_-_Louis-Bonaparte_en_uniforme_du_colonel_du_5e_régiment_de_dragons_(1778-1846).jpg
    Ph@ntom, Боб67, Set Izengrimm та ще 1-му подобається це.
  3. Frostrunner

Frostrunner Не спеши

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    23
    Повідомлення:
    2.986
    Адреса:
    Киев
    Я видел стальные полусферы, скажем так, по форме пикеля, они во все пикели вставлялись???

4. Aleks Gal

Aleks Gal Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    800
    Адреса:
    Харьков
    Не стальные жесть или просто метал. Вставлялись но не во все. Все зависит от модели самого шлема.

Frostrunner подобається це.
  5. georg_

georg_ Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    26
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    66
    Повідомлення:
    546
    Адреса:
    Прилуки, Україна
    Я не спец, не обізнаний. Чи був метал скрізь/не скрізь. Але ж якщо він переважно з шкіри, то тільки для красоти. В час, коли ударом розтинали людину до пояса через всі кості, то не думаю, що пікель був захистом.

6. Glinmoth

Glinmoth Stabsgefreiter

Повідомлення:
    163
    Адреса:
    Schwallbach - Lemberg
    Та не зовсім, думаю нанести удар кавалерійською шаблею і так щоб від плеча до задниці, то проблематично :).
    Тут логіка така, що удар потрапляв лезом на піку і злітав вниз, таким чином що на шолом лезо падало пласкою стороною
    Ну це в теорії, на практиці не знаю наскільки це працювало.
    Ті шоломи що масово були в німців на початку ПСВ - були зі шкіри (здається шкіра імортувалась з країн Латинської Америки) і в якийсь момент поставки шкіри припинились через морські блокади.

Та і самі німці зрозуміли що для траншейної війни такий шолом не придатний.

7. Aleks Gal

Aleks Gal Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    800
    Адреса:
    Харьков
    Ну на счет того что только для красоты не согласен . ХО кожаный колпак удержать мог

8. georg_

georg_ Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    26
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    66
    Повідомлення:
    546
    Адреса:
    Прилуки, Україна
    Довіряюсь свідченням минулого. При достатній фізичній силі та, звісно, досвіду розвалювали від плеча до сідла. Таке зустрічалось і не так рідко. Через купу кісток. То розвалити просто черепушку через шкіру, то не було такою проблемою) Можливо, розрахунок був на форму і який не який захист. Не знаю:beer: Воно ж, певен, може і один з тисячі ударів був таким вдалим)
    В загальному, якби все було класно, то не міняли б на чисто сталевий шолом)

9. Aleks Gal

Aleks Gal Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    800
    Адреса:
    Харьков
    Кожаные пикельхельмы 1914 были сделаны по той технологии что и более ранние. Я к чему ранние пикеля имели очень много общего с русскими касками технологию изготовления кожаного колпака .

Images:

Русская_каска_обр.1844_г.jpg
    Прусская_каска_обр.1842_г.jpg
  10. Aleks Gal

Aleks Gal Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    800
    Адреса:
    Харьков
    При всей своей внешней эффектности на парадах и неплохих защитных свойствах (очевидец, офицер Лб.-гв. Преображенского полка, описывает случай, когда во время Красносельских манёвров 1850 г. Николай I, физически очень сильный человек, в гневе рубанул саблей со всего размаха по каске ефрейтора-преображенца, напугавшего из-за внезапно возникшей давки лошадь императора, и сабля прорезала одну из боковых медных «лапок» шишака, но кожаную тулью каски разрубить не смогла), каска оказалась крайне непрактичной в боевой обстановке, хотя и более удобной, чем старые кивера (сказывались меньший вес и высота каски). Согласно многочисленным свидетельствам современников, кожа после неоднократного намокания под дождём и последующего высыхания на солнце сжималась, коробилась, из-за чего каска уменьшалась в диаметре и еле налезала на голову солдат.

Ph@ntom та gantz подобається це.