Доброї ночі. Шановні колеги допоможіть будь ласка ідентифікувати предмет мене цікавить чи він заводскій чи це самопальна робота. Я знайшов даний предмет в криївці упа в 2007 році. Піка предназначина для вбивства більше нею нічого робити не можна в руці дуже удобра і рукоять заводска я так розумію бо вилити таку самому напевно дуже тяжко і треба відповідні умови. Предмет до цього часу знаходився в колекції але зараз треба гроші і вирішив продати але спочатку хочу взнати що це таке. З повагою
То була спортивна рапіра http://dynamolugansk.com/g1834720-rukoyatki-frantsuzskie-pistoletnye ,напевно хлопці в вільний час займались фехтуванням.
Вот, нарыл... "Эти рукояти распространились в конце XIX в. в среде учителей фехтования. Говорят, что учителя можно было узнать по отсутствию одной или нескольких фаланг на пальцах правой руки - ученики обрубали. А поскольку все управление оружием в фехтовании ведется пальцами, нехватка фаланг сказывалась на качестве работы мэтров. И вот тогда в Бельгии и была изобретена ортопедическая рукоять, столь широко распространенная среди спортсменов сегодня."