З стриху зняв штик від маузера з клеймом " ELITE DIAMANT " в рідній змазці в ідеалі, а от ножня була просто хлам, довелось нову купити( на фото нова ) підкажіть по клейму хто робив і тд. дякую приношу вибачення за якість фото
Elite-Diamantwerk, Siegmar-Schönau bei Chemnitz -производитель, раннее клеймо - S/185, с 1937 -1940 клеймо Elite Diamant, с 1940 клеймо - " i ". Производили с 1934-1941гг. Сохран - СУПЕР !!! Завидую белой завистью !
ну впринципі якщо мій стрих вважати складом то так, а то ше не весь він досліджений от в попередній темі про австрійську флягу 1914року в рідній емалі з того ж стриху
ножні не новодєл а куплені окремо з клеймом 0000 ( реставровані не мною ) клеймо на ножнях грубо затерте але проглсдається досить не погано
на ножу всі клейма співпадають на лезі є з одного боку клеймо " ELITE DIAMANT " а з другого 174 b і на кнопці 174
блін фото не получаються з клеймами освітлення хренове можу сфоткати любу частину ножні і ножа але не дуже дитально хіба пізніше це діло принципа клеймо 0000 на рівні болта а на ножу ше є клеймо 40 ну це якщо дивитись з гори
Элит Диаманд отличный производитель! Кто-то мне усердно втирал что это для Кригсмарине делались, на них покрытие воронения было более устойчивое к внешним воздействиям.
дід казав шо він хотів уже йти міняти у сусіда цей штик на шо небудь шоб він просто не валявся як тільки я спитав звідки взяв сказав шо не памятає потім спитав нашо він вам був він казав шо було таких 3 один він на стрих поставив а другий взяв свиней різати а де тредій він не памятає де поставив ( може ше один найду ) другий ше в нього під свиноріз зроблений і лезо в нього зломане майже під колодку там десь 3 см ше є а лезо каже шо десь в гаражі валяється і казав шо ше шось там на стриху є я ше найшов там ремінь старий без клейм зараз виложу такшо ше треба по стриху пройтись
ну нарахунок воронення незнаю чи рідне по ньому була трохи іржа яку я відтер тряпкою і маслом і малесинькі мікроскопічні раковинки лишились а воронення як нове тільки чуть чуть на кутах потерте
Ну потерто воронение на 98 часто, к этому я уже привык, от пружины ножен.Немцы с виду такой предусмотрительный народ, а не могли продумать более гуманнцю пружину для ножен, чтобы воронение не убивалось.Просто обидно, когда всё отлично и с клинком и с ножнами, а вот царапины на клине портят весь вид.