Товариш отримав у спадок таку от рушницю. По клеймам визначив, що вона іспанського виробництва, приблизно 20-х - 30-х років. І все, нічого більше встановити не вдалося... Камради, може хтось знає, що це за рушниця? (Приклад був замінений).
Так це Іспанія... З права на ліво клеймо означає випробування простим димним порохом.. Дві схрещених рушнці означає, що було друге випробування чорним,димним порохом! Клеймо з короною, - що дійсно зброя випробовуванна і легітимна!
Напис ледь можна розібрати. По телефону друг продиктував так: manuele beracaluce eibar. Схоже, що це назва мануфактури за іменем майстра-зброяра. Eibar - напевно місто, де знаходилось виробництво. Здається, і зараз є такий виробник зброї "Eibar". Точніше можна буде сказати, коли товариш зробить кращі фото.
Ось воно що а я голову ломаю, ваша гвинтівка з 1929 року - так Ейбар,це система клейм..випробування на тодішній час..
В Эйбаре как и в Зуле как и в Брешии существовало большое количество оружейных заводов и небольших семейных мануфактур-скорее всего эта двустволка производства одной из них.По конструкции Энсон-Дилей с тройным запиранием,похожа на советское ИЖ-26.Дальше атрибутировать не имеет смысла-это не Голланд...исправно-охотьтесь на здоровье.Ни пуха!
Дякую за інформацію! Товариш далекий від мисливства, швидше за все рушницю він буде продавати... Надпис на прицільній планці такий: FCA BE MANUEL BERASALUCE EIBAR
С левого ствола-да,лучше пулями и крупной картечью не стрелять,а с правого можно-он цилиндрической сверловки 18.3мм(левый 17.9choke).Связи между чоками и дымным порохом не вижу...
Третье клеймо говорит об испытании ружья бездымным порохом,так что Ваше утверждение о его неприменимости неверно. http://gunproofmarks.ru/index.php?marks&spain&1929-1931
Всім привіт! Я думаю автор теми не буде проти, що я вліз в його тему, вмене також є невпізнана рушниця, хотілось би дізнатись хто виробник??? Я вже викладав фото, тому дам посилання... https://reibert.info/threads/xto-virobnik.556017/
Всуну и я свои пять копеек. Судя по фото - ружьё можно эксплуатировать - но с большой оглядкой и очень осторожно. лучше заряжать патроны самому и ниже среднего.... У товарища разорвало эксклюзив от заводскова патрона , хорошо что без последствий для здоровья. Хотя одностволка середины19 века хавает всё подрят..... Тут как повезёт.
Про якість української з Вашого боку каже Ваш власний пост "Боже упасі"-це якою?Камрад,досить вже влаштовувати істерики та сипати прокляттями у майже кожній темі..Заспокойтеся та відповідайте чемно і бажано по темі.