Доброго часу, шановне товариство! Вибачаюся якщо ця тема вже піднімалася та як бути власникам зброї при мобілізації? Куди дівати своє залізо?
Вдома в сейфі. Вас жиж с хати не виганяють? За великим бажанням можна взяти з собою, але треба пам'ятати що буде багато можливостей пролюбити, з усіма витікаючими наслідками.
Є ще варіант - здати на зберігання в підрозділ МВС по місцю проживання з письмовою заявою. Але ніхто не гарантує, що Ви її потім побачите, або з нею буде ходити на браконьерку все керівництво райвідділу...
На курсах з мат частини розповідали, що начебто можна передати на зберігання знайомому чи родичу. Казали що для цього потрібно написати заяву у дозвільній та документи того, в кого буде зберігатися.
А от тепер у мене питання до камрадів. Якщо ТС не проти звісно. Щє до початку вторгнення оплатив в київському магазині карабін, сам із Запоріжжя, та почав робити зельонку, але вторглися цапи. Пішов на фронт, і досі тут знаходжусь. Документи в дозвільній знищили, та і перші півроку мені було реально не до того. Нещодавно зв'язався з магазином, вони кажуть що розуміють ситуацію, карабін мене чекає, за що їм велика пошана! Зельонку зробив наново, вже в новому цифровому форматі, і чекав на положену відпустку щоб з'їздити забрати, але як пороблено, на мене прийшов наказ, згідно якому, мене переводять до іншої частини, тому відпустка під величезним знаком питання, а зельонка дійсна три місяці. Сам зараз на Харківському напрямку. Може хто порадить як розрулити цю ситуйовину?
Спробуйте скинути в магазин електронний лист з зеленкою та спробувати оформити документи дистанційно. Якщо карабін ще Вас чекає, то вони можуть його тримати далі як вже ваш особистий на зберіганні.
Найдите доверенное лицо, адвоката например. Сделайте на него доверенность он проведет переоформление.
Не повинен бо не буде користуватися. https://mvs.gov.ua/uk/press-center/..._ii_na_timchasove_zberigannya_do_policii_8506 Я помилився щодо знайомого
Тоді забийте на зєльонку, якщо в магазині порядні люди, то почекають. Просто відправте їм скан, що робите все можливе, але обставини від вас незалежать. В поліцію напишіть заяву на продовження дозволу на придбання зброї у зв'язку із службовими обставинами.