Доброго вечора товариство! Сьогодні, обстежуючи місця ймовірних боїв Галичини, на бруствері окопу вискочила ось така петлиця чи знак "левеня" - усім відомий атрибут дивізії (сам собі такого нашив на пошукову форму ). Однак про такі петлиці ніколи не чув та й на вигляд вона якась сучасна. Але все-таки не втрачаю надію, що це може бути оригінал тих часів, бо знайдена вона серед чисельного настрілу маузера, німецьких ґудзиків, тюбиків і так далі. Короче на місці, де було гаряче. Які будуть думки???
Матеріал мабуть нержавійка, а закрутка з алюмінію. Правда приєднана закрутка якимось клеєм чи ебоксидною смолою, не знаю, чи в ті часи використовували цей матеріал та чи зберігся б він до цього часу
Як на мене предмет на сучаснішу річ виглядає а ніж з "тих" часів, виконання та й коротенька закрутка з великим кроком різьби не характерна періоду війни. Можливо знак автомобіля Пежо на якийсь брилок ). Виставляйте на визначення у відповідну гілку і будемо надіятися що ми всі грубо помилялися
Це ви круто, таке навіть на думку не спадало, бо схожіть невелика. Більша ймовірність, що загубив якийсь давнішній копач-фанат Галичини-реконструктор. Зізнавайтесь колеги
Компілят з эмблеми лева і алюмінієвої зірочки для погон військовослужбувця радянської арміїї. Загубив мабуть коллега-копар.
Придивіться уважно на розміри. Закрутка зроблена спеціально під левика, а не із радянської зірочки на погони.
Виконання на жаль дійсно виглядає сучасним - особливо мені не подобається "обла" по кутках усього левика. Металеві предмети тих часів були значно детальніше виготовлені і такої обли не мали. Зверніть увагу на того же болгарського левика - там края є чистими. Також неподобається що там є закрутка - якщо це левик на петлиці, то переважно на або були би вусики або дірки для пришивання - як це було зроблено на норвежськикх левиках. З якого металу він є зроблений? Виглядає мені хромованим. П.С. По темі кустарних левиків на петлицях, то хочу сказати що такі теоретично могли існувати. На початку створення дивізії була велика проблема з національними петличками, добровольцям видавали або петлички з рунами або пусті. Мій колега в Америці підібрав комплект діаспорних документів разом з такою саморобною петличкою. Фото доказів носіння таких предметів немає, але виглядає переконливо.