Ідея хороша, але чомусь здається, що ті які заробляють на вирубках гектарів лісу, цей закон не підпишуть. Але спробувати варто, тому підписався.
Чисто з цікавості - а хіба лісосіки у Ваших крях "під нуль" зачищають? У нас на лісосіках достатньо залишається дров'яної деревини і я багато років опалюю тільки нею. Більшість мене вважають диваком, бо звикли купувати на дрова ділову деревину бука.
У нас при розчистках лісопосадок які видаються планово, за собою купи хмизу треба спалювати. Щодо петиції і сухих дерев, мовляв ліси стають чистішими, то лісник при бажанні може доколупатись що хробачкам теж десь жити треба. До речі колись бачив сюжет як в європейській якісь країні, в занадто чистий ліс навмисно почали притягувати і підвязувати трухляві стовбури, мовляв для відтворення природної екосистеми. Хрін їх знає, для дятлів чи шо..
Цікаво. Я видно відстав від життя. У нас рештки заборонили палити десь на початку 90-х. Але зараз при рубках забирають тільки кондиційну деревину, решту, що не вдається продати, залишається на місці, тому проблеми назбирати дров немає.
У нас степ і лісополоси край полів. От вони і проріджуються, бо то загущені, то в поле полізли. Якщо вершки тонкого хмизу не палити, то потім вже хрін почистиш, бо хмиз зайти не дасть. Скраю поля і палиться. То в Вас ліси і мабуть бояться пожеж
Тут швидше проблема в сухому кліматі, от хмиз і не перегниває довгі роки. При нашій вологості за 2-3 роки і від 10 см товщини лише труха і залишається.
Неможна,таке вже практикували в нас,але збирачі хмизу вважають шо ясен діаметром одземка сантиметрів 40-45 теж хмиз .
Тому що в нас "пиздоватизм в законах", вибачте за москальське слово, краще згниє, чим людям роздамо, хай краще бурьяни, чим дозволимо корову випасати, хай краще ставок замулиться, чим дозволимо його почистити, а якщо навіть люди почистили, то вже різко арендатор знайшовся.
https://www.google.com/url?sa=i&url...hUKEwjwoOeh46D7AhUR_SoKHWzZDF4Qr4kDegUIARCHAQ Незнаю шо з цього вийде,але підозрюю шо буде бабах