Перстень ОУН/УПА

Тема у розділі 'Скільки коштує?', створена користувачем РостиславНО, 14 вер 2020.

1. РостиславНО

РостиславНО Oberschütze

Повідомлення:
    12
    Адреса:
    Україна Львівська область
    Допоможіть приділити перстень: чи справді він належав ОУН/УПА і яку він має цінність ?

Був найдений в лісах де приблизно переховувались ОУН/УПА, недалеко була криївка

З боку тризуба ніби видніються язики полум’я. З іншої сторони тризуба є маркування проби цінних металів(три цифри:першу не розгледів яка з них, але приблизно 3/5/6/8, до кінця не побачив, дві останні цифри - нулі ). Є царапка на перстні, всередині метал золотого коліру.

Наперед дякую за відповідь

0EF203D2-13C8-463D-B8B6-D27DDB56F5D3.jpeg 3EE80452-2D3F-41BE-882B-E7F278948A07.jpeg 306E9357-D079-4CA7-968B-A833DE210CAF.jpeg 181A7C07-A33E-435B-B50E-B6FABCBB2E04.jpeg DEEE095E-8A10-426A-AF6A-3A377EAFD620.jpeg

Рост76, Woldemar M., kley та 4 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Диаметр 18 мм, фото на листе в клетку для масштаба Пересылка Укрпочта или Новая Почта - оплата услуг...
      140 грн.
    2. Пуговицы, на фото. 2 маленьких.
      1003 грн.
    3. До вашої уваги набір з 7 металевих гудзиків моряків Третього Рейху 1940 року виробництва. - Всі пи...
      750 грн.
    4. Гудзики пуговицы ВМВ 520 шт продаются кучей совсем хлам не считал на послдних фото показани какие...
      350 грн.
    5. Диаметр 24 мм, клеймо МОСШТАМП Пересылка Укрпочтой или Новой Почтой - оплата услуг перевозчика при п...
      200 грн.
  3. kriss

kriss Oberfeldwebel

Повідомлення:
    1.983
    Адреса:
    Германия
    Доброго дня. Перстень может быть изготовлен как в тот период, так и в настоящее время. Очень много их делают сейчас. Моё мнение, это сувенир. Гр.100 может и стоит.

4. РостиславНО

РостиславНО Oberschütze

Повідомлення:
    12
    Адреса:
    Перстень найшов сам металошукачем, сучасним назвати я його не можу, тим більше сувеніром

black rifle, Мансур Львович, Рост76 та ще 1-му подобається це.
  5. kley

kley Hauptmann

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    55
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    115
    Повідомлення:
    2.410
    Адреса:
    город києв
    Матеріал скоріш за все латунь,міг бути виготовлений як до ПСВ,так і до ДСВ мае хорошу патину.Хороший предмет у власну колекцію.

иштван, Star64, Мансур Львович та 3 іншим подобається це.
  6. парламентёр

парламентёр Feldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    9
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    17
    Повідомлення:
    351
    Адреса:
    слобожанщина
    Вы бы купили сувенир такого качества ? или имелось ввиду подделка ?

7. парламентёр

парламентёр Feldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    9
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    17
    Повідомлення:
    351
    Адреса:
    слобожанщина
    как по мне так изделие тех времён , патриотика , кому принадлежало трудно сказать .

8. kriss

kriss Oberfeldwebel

Повідомлення:
    1.983
    Адреса:
    Германия
    Написать" что сам нашёл" , может любой. В сети всегда "правду пишут". Как написали, сразу следует всему верить. Патина на предмет делается без проблем. Материал латунь производят и сейчас. Я бы такой сувенир себе не покупал бы. Мне он не нужен. Кто хочет, может купить и доказывать в последствии, что предмет оригинал. Моё мнение застаренный сувенир с легендой "сам накопал" цена 100 гр. Продавец должен доказать оригинальность предмета. Это значит, сделать экспертизу.

Йцукен#, иван777444333, romarios та ще 1-му подобається це.
  9. kley

kley Hauptmann

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    55
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    115
    Повідомлення:
    2.410
    Адреса:
    город києв
    Про що Ви говорите? яку експертизу? тут делитанту зрозуміло що це не е дорогий предмет з точки зору грошей, це патріотика рарітет, народна творчість.

Полтава1982, Star64, _KUZMICH_ та 4 іншим подобається це.
  10. kriss

kriss Oberfeldwebel

Повідомлення:
    1.983
    Адреса:
    Германия
    Так я его и оценил как "народное творчество" современное . Хотите верить, что кольцо изготовлено, 100 лет назад, ваше право. Моё право не верить, без доказательста. Повторюсь, ещё раз, очень много в последнее время было изготовленно таких предметов.

Йцукен# та zubrik подобається це.
  11. Askal

Askal Leutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    11
    Повідомлення:
    5.069
    Адреса:
    Украина Киев
    Если это оригинал, это именно дорогой придмет. ЕСТЬ ЛЮДИ которые ,, сидят ,, на теме УПА и за такое кольцо могут отдать 200-300 дол.

12. kriss

kriss Oberfeldwebel

Повідомлення:
    1.983
    Адреса:
    Германия
    Все верно. Оригинальные предметы нечастые и стоят хороших денег, а если с историей и подтверждены владельцем, то цена может быть очень, очень приличной.

zubrik та kley подобається це.
  13. РостиславНО

РостиславНО Oberschütze

Повідомлення:
    12
    Адреса:
    Скажу чесно, предмет я продавати не збираюсь, хотів дізнатись його цінність в плані історичної знахідки орієнтуючись по ціні
    Як доказати автентичність я незнаю бо новинок в цій сфері, підскажете буду вдячний, але клянусь що предмет був найдений саме в ґрунті металошукачем

Вирус, black rifle, Галич та 5 іншим подобається це.
  14. РостиславНО

РостиславНО Oberschütze

Повідомлення:
    12
    Адреса:
    Ще хотів добавити що рядом знайшли вилку (столовий предмети) з вицарапаними символіками ОУН/УПА, але нажаль найшов цей предмет не я, мені тільки розказували

БУДУ РАДИЙ ПОЧУТИ ДУМКИ ІНШИХ ЛЮДЕЙ ТЕЖ

Егор Задорожный подобається це.
  15. kley

kley Hauptmann

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    55
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    115
    Повідомлення:
    2.410
    Адреса:
    город києв
    Ще моя думка,що цей предмет е історіею краю,місцевості дослідження національно визвольних змагань і зберігатись в музеі,а не предметом для оцінки в грошовому еквіваленті.

Вирус, Star64, _KUZMICH_ та 3 іншим подобається це.
  16. kyltic

kyltic Leutnant

Повідомлення:
    1.190
    Адреса:
    Львів, Україна
    Доброго здоров‘я! Особисто у мене перстень відторгнення не викликає, припускаю, що у потенційного шахрая більше шансів мати зиск на підробці зі срібла, аніж паритись з застарюванням предмету, який має доволі обмежене коло колекціонерів, яких ще й до всього не так-то просто обвести навколо пальця!
    Рекомендую Вам звернутись ось до цього камрада https://reibert.info/members/beorn.136275/, він копач у «Бродівському котлі» зі стажем, цікавиться темою УПА і, наскільки мені відомо, особисто знаходив вже не один перстень такого типу...

black rifle, kley, SERGIO* та 4 іншим подобається це.
  17. РостиславНО

РостиславНО Oberschütze

Повідомлення:
    12
    Адреса:
    Дуже дякую за корисну інформацію, але коли я перехожу в даний профіль то пише (Цей користувач обмежив доступ до свого профілю.)

Мансур Львович та kyltic подобається це.
  18. kyltic

kyltic Leutnant

Повідомлення:
    1.190
    Адреса:
    Львів, Україна
    Так-так, я помітив, що камрад обмежив доступ до своєї сторінки і вже підготував інші посилання; останнім даю посилання на його тему, а там вже, відповідно, є посилання на його ЮТУБ-канал (як варіант для контакту):
    https://www.facebook.com/beorn.sad
    https://www.instagram.com/uametaldetecting/
    https://reibert.info/posts/13585465/

19. РостиславНО

РостиславНО Oberschütze

Повідомлення:
    12
    Адреса:
    Бе
    безмежно вам вдячний

kley та kyltic подобається це.
  20. Beorn

Beorn Oberfeldwebel

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    291
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    580
    Повідомлення:
    487
    Адреса:
    Львів
    Вітаю! Хороший перстень. В сувенірці 90-их такого не зустрічав, тому впевнений, що оригінал. Варто зрозуміти, що за основу використовували звичайний перстень з гладким щитком або щиток затирався. Маркування трапляється, як на австрійських так і польських перснях, це значення немає. У висновку: патріотика 40-50-их років, можна віднести до повстанської. Персні ОУН мають іншу стилістику. Щодо цін, все дуже індивідуально, дуже важка прив'язка для колекціонера. Хороші срібні ініціальні персні вартують 1500-2000 грн. Тут ціна буде значно менша

Oprishok, black rifle, форт55 та 6 іншим подобається це.
  21. Andrew Reznik

Andrew Reznik Oberst

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    117
    Лоти
      на продажу:
    4
      продані:
    217
    Повідомлення:
    13.437
    Адреса:
    Корсунський котел.
    А що на латуні робить пробірне клеймо для виробів з срібла?

Pakkenen, РостиславНО, zubrik та ще 1-му подобається це.
  22. РостиславНО

РостиславНО Oberschütze

Повідомлення:
    12
    Адреса:
    Незнаю, але видно на царапині що метал золотистого коліру, скоріш за все латунь, но ще сумніваюсь

23. kyltic

kyltic Leutnant

Повідомлення:
    1.190
    Адреса:
    Львів, Україна
    А з чого Ви взяли, що 800-а проба використовується тільки для виробів зі срібла? Беріть вище - золото також має таку пробу;)
    Враховуючи те, що латунь в старі часи за свій колір і довговічність у використанні («вічний метал») називали «підроблене золото», висуну припущення, що на старті це був сумнівний виріб періоду до/під час/після ДСВ, який уже був використаний нашими патріотами і (або) борцями за незалежність...

kley, Мансур Львович та РостиславНО подобається це.
  24. Саня -ММГ

Саня -ММГ Hauptmann

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    304
    Лоти
      на продажу:
    18
      продані:
    615
    Повідомлення:
    2.350
    Если поставили пробу серебра 800 на латуни, следовательно перстень был изначально посеребренным. Как делают в современном мире копии монет. Латунь в средине, сверху серебро. Вот и этот перстень скорее всего такой же. Сделали фуфло, потом выкинули в навоз, месяц в навозе, месяц на солнце и получается точно такая патина. Потом идём на коп, находим дырку в земле, вкидаем туда перстень и выкапываем, и все честно получается, сам выкопал.)

agSmith, Йцукен#, Basmach та 3 іншим подобається це.
  25. РостиславНО

РостиславНО Oberschütze

Повідомлення:
    12
    Адреса:
    Сенсу обманювати мені когсь немає ніякого.
    Я писав вище що знахідку я НЕ ПРОДАЮ, в мене немає бажання наживатися на цьому предметі, як деякі люди кажуть «підробці»
    Мені вже пропонували в листуванні продати їм цей предмет але я їм ВІДМОВЛЯВ, тому що
    цей перстень піде у власну невелику колекцію.
    Це знахідка яку я найшов, тим більше не думаю, що 17-річний хлопець зміг би підробити таку річ!
    Ps: дякую за інформацію з посрібленням

kyltic та kley подобається це.
  26. kriss

kriss Oberfeldwebel

Повідомлення:
    1.983
    Адреса:
    Германия
    Если не хотели пробовать, зачем создали тему в разделе"сколько стоит"? Я вам в "личных сообщениях" не писал и продавать мне не предлогал.В Этом перстне, подделывать нечего. Найти подходящую заготовку и нацарапать тризуб, много лет прожитых не надо и опыта то же.а вот клеймо 800 на латуни быть не должно.

Останнє редагування: 15 вер 2020
    Sahabial, Йцукен# та Саня -ММГ подобається це.