Вітаю друзі.Зібрався на перший в житті шурф,по причині що всі більш менш перспективні місця в радіусі 20-30 км перевірив і за ті 8 років що не копав,їх вибили майже в нуль.Походив по старих городах де вже хат нема,і звернув увагу що в тих чагарях де вони стояли майже ніде не копано.Вибрав декілька городів де було багатенько монет і думаю шурфонути саме де будинки були.Розкажіть хто в темі як були вони влаштовані раніше і особливості хат в центральному регіоні
Вибачаюсь...що влажу в Вашу тему......я якось з 350 аською заліз на селі на землю ...де була колись стара хата...поставив на золото...щоб (думаю напевно...не втрачати час)...викопав 120 пробок від пива й не тільки......все більш не хочу.....такого золота......
Мабуть шурфити варто лише розпахані клади, усе інше... ...якщо є здоров"я багато, вільного часу і готовий до розчарувань
Ну хто його знає... Он декілька разів бачив відео кацапсячі по шурфу і знахідки там були, і немало. Там у них мабуть більше копати є чого і фундамент вибирається такий, навкруги якого були непростий шмурдяк і монети. На їхньому сайті Ревьюдетектор багато інформації на цю тему. У мене поки один випадок був, коли пробував заглиблюватися. З татом нагрянули на вибиту в 0 корчму в Черкаській області. Викосили латку бур'яну, заглибилися на 2 штика і ... пішов материк. Та ну нах! Як виявилося, верховий шар корчми згребли під насип сучасної дороги. Із знахідок - ковані гвіздки та качиний дзьоб. Інший реальний випадок - знайомий шурфонув землянку при старій дорозі в лісі. Із знахідок (цікавих/корисних) - 1 монета імперії, штук 5 СРСР і битий старий посуд. Таке собі заняття.
Привіт, реальний випадок якому був свідком, але не учасником. Розоране поле, на полі жовті плями від хат, на одному з п"ятен 5 чоловік копнули з десяток мідних монет різних царів. Вирішили вп"ятьох шурфонути. З фермером домовились. Визначили приблизні межі хати і почали знімати землю шар за шаром, штик за штиком по всій площині. Після кожного шару - прозванювали. Монети пішли. Всього зняли грунту 5 чи 6 штиків. Копали 2 дні. Загальна кількість піднятих монет - 56 шт. Мідь і срібло, срібних не багато, 4-5 шт. всі монети рядові, рариків не було.
Отже є сенс шурфити і на обраному полі.Бо казали камради на рахунок цього "А який сенс?Трактор все шурфанув"