Доброго дня. Прошу підказати: яка страшна виробник? якого приблизно року виготовлення? чи використовувалося у армійських планшетах? Буду Вдячний Усім за Любу Надану Інформацію.
Доброго. Були такі і радянськи і іноземні, до війни та після. У армійських планшетах використовували. Ваш схоже радянський. Обміднений сталевий корпус у чорній фарбі та нікельовані вставки (перевірте на магнітність). Витягніть перо, там на затиску може бути клеймо.
Звичайне перо з магазину 55 років тому. Стосовно планшетів - не уявляю, як там могла лежати чорнильниця.
Лежала, маленькая. Найду дома, покажу. Найдена с остатками планшета. И подобное перо- карандаш..Но в труху. А в чернильнице и чернила остались.
...абсолютно точно ТАКУ ручку/олівець знайшов із першим пІднятим солдатом влітку 1976 року... (втрати рсча 41 року) З.ЬІ. ...доречі - його ложка - в музеї війни під "кльопною мамою"...
Дякую Усім за допомогу у даному питанні. Створив тему у розділі «скільки коштує?». Допоможіть зорієнтуватись. Буду Вдячний. З Пов. Віталій.
Треба довести, що саме .. Данная ручка карандаш времён Второй Мировой войны.. Без чіткого датування, цей девайс у продажу підпадає під категорію "Репліки" (у історичному та ціновому значенні). Бо як вказано вище, такі ж самі виробляли і після війни, мабуть до 70х років. Як приклад, в мене є така ж саме, з ціною в 6 копійок та клеймом виробника. А таке маркування вказує на виріб після 61 року Більш ранні виглядали десь так