Подскажите по этому дозиметру появилась инфа от знакомого что якобы в нем есть платиновая пластина может кто слышал чего с ув
откуда ей там взятся? это же не катализатор! там есть только пластина с напылением цезия, которая ну никак не способствует здоровью человека ради интереса померяйте ДП 5 любым другим дозиметром, будете "приятно удевлены" весёлому потрескиванию ну и на всякий случай Содержание драгоценных металлов в Прибор ДП-5В Золото: 0,079 грамм. Серебро: 0,8324 грамм. Платина: 0 грамм. Палладий: 0 грамм. Источник информации: Из перечней ВТУ ЖДВ. Источник: http://affinage.org.ua/oborudovanie-i-texnika-rxbz/pribor-dp-5v.html
У відкритих джерелах того немає, але була партія цих приладів, випущених для експлуатації в умовах радіаційного та хімічного зараження. То в них стрілка була із золота чи платини, щоб не вступала в реакцію та не зіпсувалася при потраплянні атмосферних опадів з хімічними речовинами. Тільки стрілка зверху зафарбовувалася звичайною фарбою, щоб не розбирали. У подальшому від таких відмовилися, бо дорого. Одним словом, дивитися потрібно. А краще стрілку зняти, та показати ювеліру.
Allex761 Ви уявляєте яке це має бути середовище шоб навіть металічна стрілка зіпсувалась??? скоріш очі у оператора повипадають ніж металева і зафарбована стрілка поломається
бред і ахінея...нести треба на смітник такі речі, а не до ювеліра навіть якщо припустити що стрілка "золота" вага у неї буде пару міліграм, і за ради пару десятків грн довбати радіоактивну срань ? да ну нах))
ось тут, судячи з вартості, саме платинова стрілка http://zapadpribor.com/dp-5v/ Можу свого продати за половину тої ціни
о ... західприбор це ше ті ....шпикулянти))) але як казав дядько Каневский, Это уже совсем другая история
Вот и мой знакомый от которого инфа вытаскивал из прибора платину короче мне нашептали что при разборке одного он зарабатывал сто баксов
Цікава тема. В мене в брухті також трохи підзбиралось цього "барахла" Підкажіть будь-ласка по цих моделях, щось вартують ? СРП-08-01 БДЕГ-63 СРП-88 БЕТА ДП-5В
в таком случае Вы можете нехило поднять бабла!!! срочно скупаем по 50-200грн дозиметры на ОЛХ https://www.olx.ua/dom-i-sad/instrumenty/prochiy-instrument/q-дп-5в/ добываем как минимум по 3.7грамма платины из 1шт(если верить знакомому который вытягивает 100баксов с 1шт и при цене чистой платиты около 700грн/грамм) и живем в шоколаде)) только не забываем яйцо обмотать свинцом
Міряв щойно Сторою РКС-01. Показує природній фон 0,18. Можливо Ви мали на увазі прилади що привезені із Зони?
зазвичай еталонна пластина в середені прилада, і щоб провести замір треба натиснути на кнопку яка відкриє знизу вікно, ось до цього вікна і піднесіть датчик
От бачите! Я ж казав! Тож дійте сміливо. Бо зараз вам "околофорумні бариги" почнуть в особисті повідомлення писати, та намагатися купити Ваш прилад за 200 гривень. Перевіряти треба. Чекаємо звіту про результат.
Из Чернобыля.. Первое средство в борьбе, с повышеной потенцией. Насчет бабла-не знаю,а бабы валяться,точно не будут.
Пане а пришлите мне парочку , у меня свой такой есть один , только уже батарейки сдохли давно . А таких уже нет , нужно мостырить отдельный блок .
Так я уже пробовал , от тряски выпадают , надо туда просто касетку придумать как впихнуть . У меня где то валялась на три секции нужно попробовать .