Парашютист Мінлісгосп

Тема у розділі 'Медалі та знаки', створена користувачем Bangalor, 25 січ 2024.

1. Bangalor

Bangalor Oberst

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    52
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    96
    Повідомлення:
    4.842
    Адреса:
    Україна
    Вітаю шановне товариство!
    Можливо хтось поділиться інформацією стосовно знака "Парашютист Минлесхоз СССР". Цікавить, коли саме був запроваджений, яким наказом, вимоги щодо нагородження і т.д. Наскільки знаю, він вручався в 1950-1953 рр. коли Авіалісоохорона була у складі Мінлісгоспу СРСР , але хотілося б більш точну інфу.
    Polish_20240125_150543384.jpg
    Дякую. З повагою,

antykvar_2009, GINDENBURG, David Della Rocco та 13 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Состояние на фото. Доставка только по Украине.
      3500 грн.
    2. Немецкий Крест в Золоте. Deutsches Kreuz in Gold ======= Производитель : "20" ,Fritz Zimme...
      155000 грн.
    3. Німецький значок DLRG з емаллю. Рідкісний тип!
      400 грн.
    4. Крест выслуги в полиции за 25 лет.Латунь позолоченная.Оригинал.
      5000 грн.
    5. Знак Член команды подводной лодки.Остатки золочения.Цинк.Иголка крючок и петля латунь.Клеймо f.o.- Ф...
      23000 грн.
  3. Barankin

Barankin Leutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    8
    Повідомлення:
    2.396
    Адреса:
    Україна, Київ
    Після цього лісника-паратрупєра в моїй персональній колекції фалеристичних глупостєй лишилось місце хіба що для кавалериста-підводника. Вибачте за оффтоп.

4. Bangalor

Bangalor Oberst

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    52
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    96
    Повідомлення:
    4.842
    Адреса:
    Україна
    Не скажіть. Стрибати на обмежені майданчики у лісових масивах, що горять, гасити пожежу ранцевими вогнегасниками та контрольованим підривом, вручну валити дерева, облаштовувати мінералізовані смуги, а після цього пішки виходити звідти до цивілізації, це ще та робота...За рівнем кваліфікації пожежні-парашутисти на мою думку, як мінімум дорівнювали армійським інструкторам ПДП та спортсменам, або й перевищували їх, особливо, коли з'явилися керовані ПО-9 та "Лісник". Повірте, сам в армії здійснював стрибки, і знаю про що пишу:). В Авіалісоохороні було дві служби: парашутно-пожежна (ППС), з 1936 р. та пожежно-десантна (ПДС) з 1956 р. Перші десантувалися з парашутами, другі - з вертольотів на спусковому пристрої. Відповідно, у кожної служби були свої кваліфікаційні знаки:
    post-316-1178562736_thumb.jpg post-316-1178562798_thumb.jpg post-316-1235648075_thumb.jpg
    Пізніше ці дві служби були об'єднані в одну (ПДПС), вона мала свою власну настанову, НПДР-84 ("Наставление по парашютно-десантнім работам в авиационной охране лесов"). А от керівних документів щодо кваліфікаційних знаків, їх описів у мене нажаль немає. Тому, якщо хтось поділиться, буду дуже вдячний.
    І так, коштує той знак, що в моєму першому пості, теж досить пристойно;) Пошу вибачення за фото з кацапського ресурсу, нажаль, інших у мене немає поки що.

Останнє редагування: 25 січ 2024
  5. Barankin

Barankin Leutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    8
    Повідомлення:
    2.396
    Адреса:
    Україна, Київ
    Офігєть. Я і гадки не мав, що таке існує...

апокалипсис 777, Komplekt та Bangalor подобається це.
  6. Bangalor

Bangalor Oberst

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    52
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    96
    Повідомлення:
    4.842
    Адреса:
    Україна
    Додам ще фото із знаками зр. 1950 р. (пожежні та льотчики-спостерігачі Авіалісоохорони), орієнтовно початок 50-х років
    4nHgQYEoKHo.jpg