Парашютист Мінлісгосп

Тема у розділі 'Медалі та знаки', створена користувачем Bangalor, 25 січ 2024.

1. Bangalor

Bangalor Oberst

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    52
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    96
    Повідомлення:
    4.928
    Адреса:
    Україна
    Вітаю шановне товариство!
    Можливо хтось поділиться інформацією стосовно знака "Парашютист Минлесхоз СССР". Цікавить, коли саме був запроваджений, яким наказом, вимоги щодо нагородження і т.д. Наскільки знаю, він вручався в 1950-1953 рр. коли Авіалісоохорона була у складі Мінлісгоспу СРСР , але хотілося б більш точну інфу.
    Polish_20240125_150543384.jpg
    Дякую. З повагою,

antykvar_2009, GINDENBURG, David Della Rocco та 13 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Німецький знак “Поранення”. Присутній мікроскопічний отвір, гадаю, що додатково кріпилася якась ембл...
      1200 грн.
    2. Пам'ятна медаль на честь 3-х Імператорів 1888 р. Німечинна. Вага 26 грам. гурт гладкий, клеймо...
      850 грн.
    3. Оригінал. Коп. Матеріал - бронза. Стан видно по фото. Вікіпедія про подію: https://uk.m.wikipedia.or...
      525 грн.
    4. Медаль ,,За усмерение польскаго мятежа.'' Нечищена,промита водою.
      400 грн.
    5. Значок-мініатюра - подвійне нагородження Залізним Хрестом.
      1000 грн.
  3. Barankin

Barankin Leutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    8
    Повідомлення:
    2.448
    Адреса:
    Україна, Київ
    Після цього лісника-паратрупєра в моїй персональній колекції фалеристичних глупостєй лишилось місце хіба що для кавалериста-підводника. Вибачте за оффтоп.

4. Bangalor

Bangalor Oberst

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    52
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    96
    Повідомлення:
    4.928
    Адреса:
    Україна
    Не скажіть. Стрибати на обмежені майданчики у лісових масивах, що горять, гасити пожежу ранцевими вогнегасниками та контрольованим підривом, вручну валити дерева, облаштовувати мінералізовані смуги, а після цього пішки виходити звідти до цивілізації, це ще та робота...За рівнем кваліфікації пожежні-парашутисти на мою думку, як мінімум дорівнювали армійським інструкторам ПДП та спортсменам, або й перевищували їх, особливо, коли з'явилися керовані ПО-9 та "Лісник". Повірте, сам в армії здійснював стрибки, і знаю про що пишу:). В Авіалісоохороні було дві служби: парашутно-пожежна (ППС), з 1936 р. та пожежно-десантна (ПДС) з 1956 р. Перші десантувалися з парашутами, другі - з вертольотів на спусковому пристрої. Відповідно, у кожної служби були свої кваліфікаційні знаки:
    post-316-1178562736_thumb.jpg post-316-1178562798_thumb.jpg post-316-1235648075_thumb.jpg
    Пізніше ці дві служби були об'єднані в одну (ПДПС), вона мала свою власну настанову, НПДР-84 ("Наставление по парашютно-десантнім работам в авиационной охране лесов"). А от керівних документів щодо кваліфікаційних знаків, їх описів у мене нажаль немає. Тому, якщо хтось поділиться, буду дуже вдячний.
    І так, коштує той знак, що в моєму першому пості, теж досить пристойно;) Пошу вибачення за фото з кацапського ресурсу, нажаль, інших у мене немає поки що.

Останнє редагування: 25 січ 2024
  5. Barankin

Barankin Leutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    8
    Повідомлення:
    2.448
    Адреса:
    Україна, Київ
    Офігєть. Я і гадки не мав, що таке існує...

апокалипсис 777, Komplekt та Bangalor подобається це.
  6. Bangalor

Bangalor Oberst

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    52
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    96
    Повідомлення:
    4.928
    Адреса:
    Україна
    Додам ще фото із знаками зр. 1950 р. (пожежні та льотчики-спостерігачі Авіалісоохорони), орієнтовно початок 50-х років
    4nHgQYEoKHo.jpg