Доброго всім дня!Незважаючи на холодний дощ, провели невелику розвідку в лісі.Особливих знахідок не було,тільки комрад знайшов заклепану гільзу Маузера.Коли надірвав дульце,побачив скручений папір,схожий на газетний,видно букви.Над ним було трошки пороху.Знахідку коллега дав мені як трохи більш досвідченому.Як акуратно розкрити скрутку,щоб зберегти її? З повагою!
достати згорток з гільзи- це саме просте.А як розвернути папір,щоб він не розвалився,як його законсервувати,і щоб букви не злізли?Може хто підкаже?
Та розгорнете акуратно, головне не спішіть, а як розгорнете то між 2 шматки шкла його покладете, щоб висох.
Дякую всім хто відповів!Дістав я той папір- виявились 2 шматка з якоїсь газети чи книжки з текстом військово-тактичної тематики.Слідів посторонніх написів нема.Доволі добре збереглись,мабуть порох був як консервант.Під ними ще було багато пороху.Чиєсь рукоблудіє,може і післявоєнне,але явно старе.Такий ось облом Фото будуть завтра.
Справді,схоже,на саморобний холостий,якось я не подумав.Дульцебуло заклепане доволі акуратно.Гільза поляк N N 67 36,червоний лак навколо капсуля,фотки зроблю завтра.