Доброго дня, шановні камради! Необхідні практичні поради, яким припоєм спаяти захисну скобу пістолета. Скоба латунна. Розламана на три частини (всі деталі на фото). Замовник хоче, щоб після спаювання (зварювання) не було видно шва, а отже потрібно паяти латунню. Але при пайці латунню (при нагріванні) є небезпека розплавити саму скобу. Буду вдячний за практичні поради, як краще це зробити, не пошкодивши деталь? Завчасно всім дякую!
Дякую за інформацію! Бачив срібний припой ПСр-40 в господарських магазинах і в неті. Той, що попадав мені на очі, був білого кольору. А чи існує ПСр-40 жовтого кольору, під колір латуні?
Зрозумів. Дякую. Значить буває мінімум 2 види по кольору. Бачив (тримав в руках) пруток білого кольору (кольору срібла). Буду шукати жовтуватий.
Зробити нове та зістарити. Чи звести края та зклеїти. Навряд чи воно за прямим призначенням буде використовуватись. Та й кріплення не дуже гарні
Дякую за Вашу думку. Зробити нову скобу і зістарити її звичайно можна, але як на мене, це не найкраща ідея. Зробити нову деталь не є проблемою. Але у таких предметах для мене надважливим є питання оригінальності і автентичності. Крім того, повторити (вирізати) декор один в один з оригіналом буде доволі непростою справою. Щодо склеювання, то при склеюванні однозначно буде видно шов. І чим би не клеїв, а такий шов буде недостатньо міцним через малу площу склеюваних поверхонь. Отвори, де є цвяхи, які дійсно дуже псують вигляд, також буде видно при їх заклеюванні. Тому на мою думку - тільки пайка латунню або іншим припоєм, максимально наближеним по кольору до латуні.
латуні різні бувають. для правильного зварювання треба точно знати марку латуні. А старі деталі ще складніше. Неможливо зробити тестову пайку\зварку. І як воно себе поведе при нагріванні....
Тут Ви повністю праві, певні ризики є. Не раз паяв старі латунні деталі срібним припоєм, то паялись без проблем, але я їх потім покривав сріблом. Тут не той варіант. Маю надію, що вдасться провести аналіз сплаву, з якого зроблена скоба, але не факт...
Для пайки скобу необхідно зняти. Тоді можливо з тих частин скоби, що прилягають до дерева трохи пошкрябати. Звісно на мою думку визначення сплаву нічого не дасть. Можливо оту нашкрябану пробу сплавити і потім методом порівняння гріти її та різні припої, які (припої) повинні плавитись раніше проби. Відносно кольору, то можливо підібрати, але необхідно перепробувати певну кількість припоїв. Є тепер дуже багато різних. Чисто латунню паяти навряд вийде, бо скоріш за все скоба почне плавитись раніше латуні.
мікроімпульсна зварка. аргон і вольфрамовий електрод. буде ідеально автентично але напевно гривень 500-1000 буде вартувати.
Деталь можна запаяти як і сріблом так і міднофосфорним припоєм. Шов звісно буде білий, але усю деталь можна латунізувати. Покриття досить стійке та піддається поліруванню. Тільки вот потрібно проексперементувати як латунь сяде на припой. Можливо спочатку прийдеться нанести мідну основу а тоді латунню крити. ось результат латунізації гальванокопій виготовлених з міді.