От 6,35...

Тема у розділі 'Кулі та гільзи', створена користувачем A10A, 2 гру 2009.

1. A10A

A10A General-leutnant

Повідомлення:
    23.165
    Адреса:
    Київ, Україна
    Попались такие мелкие по случаю.
    Ясно что один "Почиск". Тот, что лежа - русский (капс.железный).
    А вот что такое "W" ?

Images:

635Br.jpg
  2. Цікаві лоти

1. Гільзи Манліхер-М1895 8×50 mm R Mannlicher — Австро-Угорський карабін. Набій. 1915 г. W. 15 штук.
      77 грн.
    2. 50 грн.
    3. по фото, отправка только НП
      30 грн.
    4. по фото
      25 грн.
    5. Вишибний патрон Манліхера
      95 грн.
  3. Зевс

Зевс Oberst

Повідомлення:
    4.381
  4. A10A

A10A General-leutnant

Повідомлення:
    23.165
    Адреса:
    Київ, Україна
    Зевс cпасибо!
    Жаль, что на Муниционе, да и у поляков по 6,35 как то слабовато (как впрочем и по тем же польским 7,65)...

5. Фелдфебелъ

Фелдфебелъ Feldwebel

Повідомлення:
    1.918
    Адреса:
    KonigReich Bulgarien
    Хорошенькие штучки.....

Скоро мне попалась таких --целая Коробка ....и Счастье -Было несколько типов маркировок;)

иммея ввиду их большое разпространение в период--1900-1935,я просто недоумеваю почему теперь так трудно они попадаются....:confused:

6. INVEST_R 7.62

INVEST_R 7.62 Oberfeldwebel

Повідомлення:
    2.354
    Адреса:
    Siedl. Östlich, Hof. Maifeiertag. Nowo-Bogoduchows
    Хм... :( Так він РОСІЙСЬКИЙ, чи РАДЯНСЬКИЙ?

Бо у мене є "совєтіше-браунінг-патроне" 7,65мм...якось сказати про капсюль, що він "залізний" я не можу... Так, відрізняється від решти чехо-німецько-французьких .32 АСР...але переважно більш грубим оформленням та випуклим! капсюлем...але не залізним. :)

ПС: фото денця можна побачити?

7. A10A

A10A General-leutnant

Повідомлення:
    23.165
    Адреса:
    Київ, Україна
    ...шось я Ваші ШЮТКI перестаю розуміти. :(
    А причому тут цi маимины галошi ?
    Тхе Sаме...
    www.municion.org/6_35/6_35.htm
    (друге зверху)

8. INVEST_R 7.62

INVEST_R 7.62 Oberfeldwebel

Повідомлення:
    2.354
    Адреса:
    Siedl. Östlich, Hof. Maifeiertag. Nowo-Bogoduchows
    Ага...незрозуміло тільки, за яким фігом на ВСІХ набоях ставили стандартні капсюлі, а на ЦЕЙ вопхнули якийсь "залізний"... :(

І ще, якось сумніви виникають щодо ТПЗ як їх виробника, якось більш вірогідною вважається версія, що це був ППЗ... :)

Дик...аналогію провів...

Та яку тут жарти? :( Пряме питання -- Набій вироблено в СРСР чи в Рос.Імперії?

9. Grand

Grand Oberleutnant

Повідомлення:
    4.175
    Адреса:
    Украина
    В журнале "Калашников" №6 2002 г. напечатана статья "Маркировка гильз пистолетных патронов Браунинга" (стр. 24 - 30). В ней на рис. 5 показана маркировка, где вверху буква W , внизу звёздочка (как на фото) и указано, что это Австрия, W - Munitionsfabrik Wollersdorf, Wien.
    В №5 того же года в статье "Пистолетные патроны Браунинга" (стр. 25 - 31) можно прочесть о производстве этих патронов в СССР.
    По журналу "Калашников" млжно посмотреть здесь - http://talks.guns.ru/forummessage/18/330621.html

1 людині також подобається це.
  10. Зевс

Зевс Oberst

Повідомлення:
    4.381
    Спасибо за ссылку !
    Сбило с толку то, что размещение клейм этих двух гильз со звёздочками практически идентичны, кроме различий в шифре производителя.
    А ещё прочитал у Борцова в Мастер-Ружье 2006 № 9, что в Польше 2 февраля 1921 г. была открыта гос. фабрика по пр-ву боеприпасов Wojskowa Wytwórnia Amunicji Karabinowej (WWAK), маркировка гильз которой включала букву W и иногда изображение польского орла...

11. A10A

A10A General-leutnant

Повідомлення:
    23.165
    Адреса:
    Київ, Україна
    Взагалі то питання риторичне ( і не до мене)...
    На Муніціоні написано спереду слово, яке трактуеться - "можливо/вірогідно"
    На мою думку діаметр капсюльного гнізда вказує на СРСР. (тим більше - стандартний набій РККА, валове виробництво, залізний капсюль). ИМХО
    Аналогично, но мысль про Волерсдорф пришла сразу - "Рк" все "испортили" :)