Доброго времени суток. Прошу глянуть на находку. Цинк. Без клейма. Наверное поздний вариант? Корсунь,1944. Спасибо за комментарии!
Доброго здоров‘я! Згідно каталогу Рєзніка А.Д. емблеми орлів СС без маркування виготовляла фірма «Assmann”: На жаль, в каталозі відсутня світлина саме такої емблеми без маркуванні, проте варіант таких розширених вусів з потрійним їх кріпленням був притаманний виробнику «Assmann”: Ні, відсутність клейма - це просто варіант виконання емблеми, адже на кінець війни (я про «пізній варіант») економили на сировині та металах, але не на маркуванні
Можливо і так, підтягнуться профі у темі, сподіваюсь, більш детально пояснять, що і до чого Сам не проти поповнити свою базу знань Зі своєї сторони хочу зауважити, що цинк вельми ненадійний сплав і у певному агресивному середовищі має здатність мало не «танути»; не буду далеко ходити, а банально візьму для порівняння копані цинкові жетони дивізійників; ті, що знайдені у лісах або перебували у поблажливому ґрунті, є міцними і мають велику товщину, інші ж, яким так не поталанило, такі тонюсінькі, що на світлі заледве не просвічуються…