Ось є така зірка до ордену Андрія Первозванного. Відразу вибачаюсь за якість фотографії (з мобільного). Як бачите емалі на ній зовсім немає, тим паче її щей пофарбували в червоний колір (напевне давно, бо ледве видно), окрім цього по середині в Андріїївському хресті дірка пробита цвяхом з внутрішньої сторони зірки, без прикріплюючого пристосування (гвинт або шпилька). але напис читається добре й корозіїї як такої немає. Порадьте будь-ласка чи варто братись за реставрацію, а якщо ні то скільки коштує в такому стані, адже орден доволі рідкий і його носили у більшості випадків не прості смертні???
Да не.... Андрея Первозванного он на кресте типа буквы Х распят был, такой и орден был с распятием ввиде буквы Х, а брюликов там-немеряно!!! Стоит -редкость без оценки.. А тут.. Это не то...
http://ru.wikipedia.org/wiki/Орден_Святого_апостола_Андрея_Первозванного Звезда могла быть исполнена и в более ,,постном,, варианте , без брюлов. Пляши стандартно от - one thousand greenback.
я написав що є тільки зірка до Ордену, на даному сайті на першій фотографії зірка без коштовного каміння - пізній варіант, такий самий як на моїй фотографії. В рідкості Ордену я знав, що й зазначив вище, а в тому що це оригінал я впевнений на 60-70%, бо не знаю де він був знайдений точно (знаю точно що срібло), тому що нагородою такого рангу нагороджували (вибачаюсь за тафтологію) як мінімум губернатора і то за великі заслуги Мені цікаво яка ціна пошкодженого ордену, хоч і такого рідкісного???
До речі зірки з розіп’ятим Андрієм Первозванним на Х-образному хресті були тільки на ранніх версіях Ордену, пізніше їх, здається Павло І, відміних і сам орден упростив.
схоже, але не воно. Зверни увагу на внутрішнє коло та на хрест. звичайно якість моєї фотографії погана, пізніше зроблю кращю
Звезда киверная, в РИА довольно много полков носили подобные звезды на киверах, но в любом случае вещь отличная
Звезда киверная, в РИА довольно много полков носили подобные звезды на киверах, но в любом случае вещь отличная
Да ,есть такое занятие -давать советы Есть понятие -орден,а есть понятие -звезда ордена.Кстати,обсолютно разные по форме и размеру вещи Но что однозначно-так это то,что это не зведа к ордену св.Андрея Первозванного.Скорее всего,это обычный ФУФЕЛ! А кто сомневается-попросите более четкий аверс ,и реверс соответственно.
Здравствуйте.Я не понял из какого металла сей предмет,наличия проб и клейм? Мне встречался аналогичный предмет в хор.состоянии.Я думаю что звезда с головного убора,лядунки или лошадоной попоны.
Мля камрады,помоему тему пора давно закрыть,это либо какое-то фуфло,либо то,что я показал на фотке,ЭТО НИКАК НЕ ПЕРВОЗВАННЫЙ! Награжденных чуть более тысячи человек....
Ось нарешті вдалося зробити більш якісні фотографії аверса і реверса, щоб було зрозуміло щодо розмірів зірки, на одній з фотографій зірка лежить на диску CD-R. Якщо хтось зацікавлений у придбанні - кидайте в "личку" Вибачте, що поки одна фотографія, інші багато "важуть", "поріжу" і "викину" на тему
Орден Андрія Первозванного, стоїть близько 100000,как думаєш чого?Правилно,не вгадав!;доларів конечно.один дивак роки два тому в Севасе знайшов надгробок якого те дядьки з великими зірками тих часів і звичайно орденом.Ось він і продав його за сто зелених 000.
С пожарной каски. То же голову долго ломал. http://rus.militaryantiqueshop.com/view.php?id=135§ion3=a&sub=&page=12