Был найден на позициях Первой Мировой в лесу.Что это?,каких годов?,кому принадлежало? Буду благодарен за помощь в опознании.
Вітаю.Дякую за допомогу.Напевно так воно і є.Бо мій колєга по копу сказав те ж саме.Тоді виходить,що це їхня кокарда?
З таким кріпленням з середини,він навряд чи може бути накладкою для альбома.Воно підходить і використовується за звичай для пробиття і кріплення на тканині.
Ваш варіант має право на життя,Але я погано собі уявляю,що під час бойових дій,хтось з вояків УСС виготовляв собі в лісі альбом.А тим більше,щоб для нього спеціально був виготовлений цей знак.За 21 рік копу (а я копаю не на дивані),лазаючи в лісах по позиціях Першої,та Другої Світової Війни я ні разу не піднімав накладки до якого небудь альбому типу Австро-Угорщини,Німців,Царської Россії чи по Другій Світовій Вермахту,УПА,СС Галичини чи Радянської армії.І це при тому,що їх всіх разом була купа мільйонів вояків.Самих вояків УСС по моєму було менше однієї тисячі осіб.І в мене є великі сумніви,що на той час для них хтось виготовляв альбомні накладки.За допомогою по цьому знаку я в інтернеті звернувся на декількох спеціалізованих ресурсах про допомогу.І на них до сих пір не дали відповіді чим саме був цей знак в УСС.Приблизно якось так.Зараз збираюся їхати на коп в цей жеш ліс,за одно подивлюся за альбомом,можливо десь і він вискочить)Тоді всі крапки над І стануть на свої місця).
Пане Michael_P,Ви аргументовано аналізуєте,а я зовсім категорично не наполягаю...Признатися,то вусики кріплення роздивився аж після Вашого посту #14. Мушу зауважити,що у поклажі солдата трапляються найдивніші речі:іграшка дитини,Кобзар і т.д. Хочете,сприймайте як одну з багатьох можливих версій,а хочете,то взагалі не беріть до уваги.Щиро бажаю Вам розкрити цю загадку,тим більше,щоб вона мала пряме відношення до УСС,бо це наша історія.Хай щастить!З пов.
Доброго дня \Lisovik/.Все нормально.Поки,що з тих,хто висловився пов"язують знак з УСС.Іншої думки по ньому поки не було.Але ніхто не може точно сказати як саме він використовувся.І це мене трохи збиває з пантелику.Дякую за допомогу і бажаю вам мирного неба над головою.З пов.
пов'язувати даний знак з УСС можна тільки, якщо вони там довший час стояли табором і копали суто по них. Все інше здогадки, від герба якогось міста до простого значка
Доброго! Ймовірно, це відзнака товариства "Сокіл" у Галичині. Судячи із відсутності корони - вже після ПСВ. https://uk.wikipedia.org/wiki/Товариство_«Сокіл»_(Україна) З повагою,
Дякую всім за участь в моїй темі.Вчора привіз з місця де був знайдений цей знак ось такий девайс як на фото.За декілька десятків років копу я вперше знайшов цей інструмент такої фотми,а саме головне зверніть свою увагу на клеймо.Воно вам нічого не нагадує? Піднятий був приблизно за два десятка метрів від самого знаку.