Ontario Rat Підробка чи ні?

Тема у розділі 'Ножі, мультитули та холодна зброя', створена користувачем YarS, 3 сер 2023.

1. YarS

YarS Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    195
    Адреса:
    Киев
    Анатолий 190 подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Військовий складний ніж армії Італії. Період приблизно 60-80 роки Видно що як новий ,був покритий ст...
      850 грн.
    2. Предложу интересный экземпляр собирателям советских ножей. Складной нож-рамка 80-х годов прошлого ве...
      200 грн.
    3. Ніж "Промисловий", виробничого комбінату московської спілки мисливців та рибалок. Один з н...
      1875 грн.
    4. складной нож бундесвер не люфтит не мил тек в прицепе все на фото С уважением!
      1000 грн.
    5. Ніж. Марка сталі мені не відома
      800 грн.
  3. dimarik

dimarik Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    37
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    61
    Повідомлення:
    856
    Адреса:
    Киев
    картинки з нету продають )))
    нехай вишле наложкою і все питання)

romannn, Otryta та YarS подобається це.
  4. YarS

YarS Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    195
    Адреса:
    Киев
    А я вже майже і повірив...Скотиняки)
    Дякую!

dimarik подобається це.
  5. MadMax Dunedain

MadMax Dunedain Feldwebel

Повідомлення:
    592
    Адреса:
    Киев
    На картинках оригинал в отличном состоянии. Но их ли это картинки)

Анатолий 190, romannn, Otryta та ще 1-му подобається це.
  6. YarS

YarS Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    195
    Адреса:
    Киев
    Ну, тоді спробую олх доставкою замовити, якщо буде те що на картинці, ок, а ні то зробимо ,,рекламу,, )

romannn подобається це.
  7. Прокоп01

Прокоп01 Leutnant

Повідомлення:
    1.393
    Адреса:
    Запорожье
    Ніж не дорогий, дві - дві з половиною тис, на сайті "фонарик" зі знижкою 1500. Але з заявленою на АУС-8 твердістю 55, нафіга воно Вам треба?

Wetall, fibrilator та YarS подобається це.
  8. YarS

YarS Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    195
    Адреса:
    Киев
    Це вже справа смаку)

Прокоп01 подобається це.
  9. YarS

YarS Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    195
    Адреса:
    Киев
    Отже, приїхав крисюк, наче все як на фото в оголошенні. Болти чорні (на китайцях, пишуть, завжди сірі), на підпальцевому упорі гострих граней нема, на шпенику теж, відкривається легко, клин по центру, лайнер лок на початку, не люфтить. Єдине, одна шайбочка на вісі латунна інша, певно, фторопласт, не знаю на скільки це норма, не зустрічав інформації.
    Тому, як на мене схоже на оригінал. Або, новий вид підробки, що прямо в 0.

Images:

IMG_20230804_104545.jpg
    IMG_20230804_104621.jpg
    IMG_20230804_104757.jpg
    romannn подобається це.
  10. romannn

romannn Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    19
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    28
    Повідомлення:
    977
    дійсно схоже що оригінал.Якщо всередині осьовий що має пустотілу циліндричну втулку це 100% оригінальний ніж.А фторопластові шайби з одніє сторони ставлять деякі відомі фірми.Наприклад у мене була ganzo параміля на аксіслоці -там також з однієї сторони латунна а з іншої фторопластова шайба.Вітаю з гарною покупкою:beer:

Odezza, Otryta та YarS подобається це.
  11. YarS

YarS Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    195
    Адреса:
    Киев
    Дякую!)

12. Прокоп01

Прокоп01 Leutnant

Повідомлення:
    1.393
    Адреса:
    Запорожье
    Я б не переймався через оригінальність. Справа в тому, що китайська репліка цього ножа з 8Cr13Mov, якщо не більш якісна, так не поступається АУС-8 оригінала. Китай твердість -58, оригінал -55.
    Це як китайська репліка на чеську викидуху Міков, краща сталь я якісніша зборка. Якщо взяти в руки китайця і Мікорва, перевірити люфти і зазори, то залишите собі китайця.

fibrilator, Talyondil та YarS подобається це.
  13. YarS

YarS Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    195
    Адреса:
    Киев
    Значить, тепер треба ще китайця собі взяти для порівняння)

Прокоп01 подобається це.
  14. Прокоп01

Прокоп01 Leutnant

Повідомлення:
    1.393
    Адреса:
    Запорожье
    Я колись на виставці (Охота-рыбалка) крутив в руках китайця і оригінал Онтаріо Рат і не міг зрозуміти, за що переплачувати в чотири рази ( багато оригінальних ножів і китайських реплік робляться в Китаї на одному заводі). В результаті купив китайця і зараз він "парцюе" в Азові, і товариш дуже задоволений.

Останнє редагування: 6 сер 2023
    fibrilator, YarS та valerka подобається це.
  15. YarS

YarS Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    195
    Адреса:
    Киев
    Згоден, 4 рази переплачувати воно не варте, але свої 1300 оригінал вартує точно)
    Просто, ще проблема в репліках, ніколи не знаєш на яку натрапиш, щось можна з огляду зрозуміти, якісь відверті косяки, а щось і ні

16. fibrilator

fibrilator Feldwebel

Повідомлення:
    266
    Адреса:
    Харків
    Або нéсмаку :)

Без образ.
    Просто недавно точно также став власником репліки, користувався тиждень і здихався - ніж взагалі не сподобався, важкий, товстий, з коротким лезом, величезне руків'я, в кишені взагалі не можна носити, всю кишеню займає. Навіть не знаю що люди в ньому найшли. Єдиний плюс це відмінна заводська заточка і якість збірки.

Прокоп01 подобається це.
  17. Прокоп01

Прокоп01 Leutnant

Повідомлення:
    1.393
    Адреса:
    Запорожье
    +100% підтримую такий підхід. Купити репліку, щоб відчути, чи подобається форма ножа і чи варто купувати оригінал за дурні гроші. В мене, наприклад, так було зі Страйдером, купив, поносив, зрозумів, що нафіг воно мені не треба. І з Колд Стіл Вояджер новим так було ( в мене три різних, різного розміру, Вояджери в старому виконанні, мої улюблені ножі і на полюванні і за грибами) - купив копію і зрозумів, що нове руків'я, яке зараз роблять - не зручна порнуха. А з Спайдерко Мілітарі, навпаки, купив оригінал і зрозумів, що вона мені не подобається, продав з втратою грошей.
    Ви не зрозуміли. Я не про смак, а про те, що на деяких репліках, сталь краща, більш якісна, ніж на оригіналі.

fibrilator подобається це.
  18. YarS

YarS Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    195
    Адреса:
    Киев
    Брати на віру яку марку сталі китайці пишуть, я б не став))) Хіба у Вас твердомір вдома є, тоді, звичайно, можна говорити. Тому, все ж, смаку)

Odezza подобається це.
  19. YarS

YarS Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    195
    Адреса:
    Киев
    Та які образи)
    Але, репліка на крису і, власне, криса, це два різні ножі, по суті...)Тому, судити по репліці, не став би, все ж.
    Без образ)

Images:

IMG_20230809_215241.jpg
    IMG_20230809_203600.jpg
  20. YarS

YarS Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    195
    Адреса:
    Киев
    Також, в репліці ,,оце,, замість шайб... І все б ок, але, на них ніж ледь вікривався.
    Замінив на латунні, відрегулював, стало ок.

Images:

IMG_20230809_210015.jpg
  21. fibrilator

fibrilator Feldwebel

Повідомлення:
    266
    Адреса:
    Харків
    Не згодний.
    В мене не було ніяких зауважень до якості збірки, до лайнера та до сталі. Навіть до матеріалу руків'я. А ось до чого були претензії - короткий клинок. В ТТХ пишуть 10см, але то брехня і реальна довжина десь 87мм, що дуже коротко для таких зовнішніх розмірів і ваги. І це не проблема китайця, це конструктив. Обух біля 4мм - це навіщо? Каналізаційні люки піднімати? Так я не сантехнік. Знаю що у Криси2 обух тонший, але Криса1 має саме такий обух як в топора. Третє, і головне - лезо вище руків'я! Це як взагалі? Навіщо? Який сенс? Ножем абсолютно неможливо різати щось на дошці! І четверте те що не подобається мені - довгий важіль леза, тобто велика відстань від вказівного пальця до ріжучої кромки - я стараюся обирати ножі аби ця відстань була найкоротшою, як у пуукко. Такі ножі робить Брагінець. А у Криси практично половина потенційного леза не функціональна.

22. YarS

YarS Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    195
    Адреса:
    Киев
    Камарад, подивіться фото, що я скинув, там китаєкриса і криса, по обуху точно питанняя відпадуть) І розміри в них прям різні...Чомусь. Китаєкриса, по суті, самостійний ніж. Тому і кажу, що, з репліки судити про оригінал не варто, бо вони можуть геть відрізнятись)
    Я не хвалю крис, певно і він Вам би не зручним видався, мені норм, комусь ні, це нормально, тому, повторюсь, справа смаку)))

23. tacha79

tacha79 Obergefreiter

Повідомлення:
    97
    Адреса:
    левый берег Киева
    Гарний ніж, але мені для карману не зайшов, я собі замінив на меншу крису, яка №2, теж репліка.
    Один час Криса1 був дуже популярний, куча тестів, порівнять і відовідно реплік. Так ось, ножова спільнота при порівняльних тестах оригінала і репліки дійшла до висновку, що є репліки кращі за оригінал. А взагалі це просто інструмент, і як про мене, якщо задовільняє в роботі, то хер з ним, що репліка (але переплачених коштів конечно жалко:().

fibrilator та Прокоп01 подобається це.
  24. Wetall

Wetall Gefreiter

Повідомлення:
    30
    Адреса:
    Николаев
    Була колись криска. Оригінал - ну не те щоб розчарування (деліка та параміля 2- ото розчарування), але я не зрозумів для чого він .
    Не сильно крепкий, м'яка сталька, слабі ржавіючі плашки руків'я, шарік стерся. Навіть вікс соло удєлає крису по зручності та якості різу.

Прокоп01 подобається це.
  25. ОРЕХ46

ОРЕХ46 Schütze

Повідомлення:
    9
    Адреса:
    Кременчук
    Купляв якось на OLX такого самого по кольору для знайомого на подарунок. Вiн приїхав вчора ''звiдти'' i дав ножа почистити. Розiбрав, а там халепа у виглядi: з одного боку латунна та фторопластова, з iншого - лишее бiльш товста фторопластова. Я й по пiдлозi повзав, i на декiлькох мовах матюкався. Добре, що полiз у Мережу та натрапив на цю тему.

YarS подобається це.
  26. Odezza

Odezza Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    576
    Адреса:
    Одеса
    Вітаю, спільното! Натрапив на цю тему, бо потребую поради та допомоги.
    Я старий любитель Пацюка, але у мене ще той, старий і справжній. Нарікань взагалі немає. По довжині він навіть трохи перевищує норму в 9 см, товщина ну аж ніяк не 4 мм! Чьотко 3,5. Так, це вам не "порошок", але може в цьому і вся "прєлєсть" - затупився і легко заточився. Подивився я б на вас, "любітєлей" твердих сталей, як би ви наточили камраду ніж з порошку в польових умовах. Ну, то таке.
    В чому проблема. На початку війни задув накладки краскою, ну, щоб бути тіпа "тактікульним" типом... Думав, скільки того життя. А тут так сталося, що ще не здох. Ну, буває. Вирішив відчистити. Трохи ацетоном, трохи щіткою... Накладки після цього стали "сивими", немає блиску чи глянцу. Чим можна змазати, щоб придати більш менш пристойний вигляд? Положу на полку, хай відпочиває. Ніж хоч і дешевий, але для мене дорогий. Напевно, один з перших моїх ножів. На карман візьму інший.

ОРЕХ46, romannn та ViktorKux подобається це.