А даремно... Що це за шкиряний підвіс на 42-му? Має бути сталева клипса. Піхви ("ножни" по руськи) на ПМВ, а сам ніж на ВМВ. Більше того, скоріш за все шкиряний підвіс переклепаний з ГЮ, бо фіксуючий ремінь стоїть високо біля самої петлі, а не так, як на окопніках - внизу. Сам ніж - нічого собі, по фото виглядає орігінальним, окрім дивно зміщенної вбік клепки.
Авжеж... було б цікаво почути, а я в свою чергу у відповідь готовий аргументувати, що всі складові цього предмету є оригінальними.
Дерево на одной стороне рукоятки выглядит очень бодрым, смещение клёпок (если не ошибаюсь, их вообще должно быть три), фальшак на фото 4 не характерный - чётко видна обработка и линия размыта, клеймо, как нацарапанное, буквы на нём не ровные. Знаю вот такой вид данного клейма http://reibert.info/forum/attachment.php?attachmentid=618456&d=1284652482 , но то, что на клинке... Моё мнение, что его спецом старили.
1. Матеріал накладок відповідає періоду. 2. Навколо заклепок накладки глибоко потемніли, шо ми постійно бачимо на ножах періода і не спотерігаємо на копіях. 3. На ножах цього виробника було дві заклепки (фото нижче). 4. Пртензії до клейма та кроссшліфовки пояснюються якістью фото, якщо дивитися з поправкою на це - нормально. Для мене - те, як виглядає цей кросгрейнінг - цілком нормально і відповідає періоду. 5. Окісли, які вдається відьворити фуфлогонам - поверхневі, а таких плотних, чорних або темно-коричневих окіслів на копіях не може бути, бо їх відтворення забрало б роки. Ці окісли реально старі. І найголовніше... 6. Я жодного разу не бачив копії такого ножа з цельнокованою гардою. Копії ЗАВЖДИ набірні. на фото орігінал, що обговорювали на Вермахті та визнали орігіналом, а далі відома, та розповсюджена копія...
Ну і звичайно, стакан від ножен на ПМВ чи ВМВ , вони однакові (в рідному окрасі) та ремінь від ГЮ, що до нього приклепали (схоже теж не вчора) - оригинальні.