Оформлення покупки зброїв іншому місті

Тема у розділі 'Українська асоціація власників зброї', створена користувачем fxoffice, 9 кві 2025.

1. fxoffice

fxoffice Schütze

Повідомлення:
    5
    Колеги, підкажіть, будь ласка, як краще вчинити.

Я планую придбати зброю — маю дійсний дозвіл на придбання. Продавець знаходиться в Києві, а моє місце реєстрації — інше місто. Незабаром буду в Києві і є можливість особисто забрати зброю.

Питання: чи можу я оформити покупку та отримати дозвіл на зберігання і носіння безпосередньо в дозвільній системі Києва, чи це потрібно робити лише за місцем реєстрації?

Буду вдячний за досвід і поради.

2. Цікаві лоти

1. Оптичний приціл Nightforce NX8 4-32x50 F1 ZeroS Mil-XT з підсвічуванням з моноблоком Був у боях. Ст...
      80000 грн.
    2. Рівень оптичного прицілу на трубу діаметром 35мм. Колись давно купував для себе, так і не знадобився...
      1 грн.
    3. Оптичний приціл Elcan Specter DR 1-4x для калібру 7.62(308) в повній комплектації в оригінальній кор...
      100000 грн.
    4. Кронштейн Смірнського під приціл ПЕ База під граньонку Мосіна. гвинти в комплекті. матеріал- сталь....
      6000 грн.
    5. Ціна нового 2.200$ Стан ідеальний. Пишіть,можливо щось скину
      40000 грн.
  3. Andrasch 180

Andrasch 180 Gefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    75
    Добрий день!
    Оформити зброю та отримати дозвіл на носіння і зберігання можна тільки за місцем реєстрації.

4. ivashka.promokashka

ivashka.promokashka Oberschütze

Повідомлення:
    22
    Дозвіл на зберігання і носіння ви оформите у себе дома.

А купити в іншому місті ви можете.
    Ви купуєте у вашого продавця зброю через комісійний, їдете додому, і в себе дома ставите вашу зброю на реєстрацію.
    Я так у себе в Одесі продавав карабін киянину.

Olivera подобається це.
  5. Andrasch 180

Andrasch 180 Gefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    75
    Не обов'язково через комісійний. Я продавав в лютому 2025 в Києві покупцеві з Харкова зразу через дозвільну в м. Києві, тільки є одна умова, що продавець повинен попередньо перед продажем відстріляти зброю в НДЦК і витяг про відстріл повинен бути в єдиній базі. Після даної процедури можна йти в дозвільну і переоформити.

6. fxoffice

fxoffice Schütze

Повідомлення:
    5
    Дякую за відповіді. А щодо можливості зробити це онлайн через єдине вікно? Не маю можливості їхати оформлювати за місцем реєстрації

7. ivashka.promokashka

Повідомлення:
    22
    В процедурі переоформлення зброї через дозвільну є одна проблема.
    Є висока вірогідність того, что вони не зможуть зробити відповідні записи відразу.
    Я продавав і через дозвільну. І покупцеві довелося ночувати в Одесі.
    Я не міг пустити чужу людину до себе, і йому довелося знімати на ніч квартиру.

8. Andrasch 180

Andrasch 180 Gefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    75
    Щодо процедури переоформлення, це як повезе (лоторея).
    А щодо онлайн через єдине вікно, я думаю потрібно в свою дозвільну зателефонувати і вияснити чи є така можливість.

9. fxoffice

fxoffice Schütze

Повідомлення:
    5
    Дякую

10. ivashka.promokashka

Повідомлення:
    22
    Якщо дозвіл на придбання і переведення вже виданий, то своя дозвільна чим допоможе? Вони чекають коли людина з'явиться з купленою зброєю для реєвстрації купленої зброї, або три місяці - термін закінчення дії дозволу на придбання та перевезення. Все інше їм байдуже.