Колеги, підкажіть, будь ласка, як краще вчинити. Я планую придбати зброю — маю дійсний дозвіл на придбання. Продавець знаходиться в Києві, а моє місце реєстрації — інше місто. Незабаром буду в Києві і є можливість особисто забрати зброю. Питання: чи можу я оформити покупку та отримати дозвіл на зберігання і носіння безпосередньо в дозвільній системі Києва, чи це потрібно робити лише за місцем реєстрації? Буду вдячний за досвід і поради.
Добрий день! Оформити зброю та отримати дозвіл на носіння і зберігання можна тільки за місцем реєстрації.
Дозвіл на зберігання і носіння ви оформите у себе дома. А купити в іншому місті ви можете. Ви купуєте у вашого продавця зброю через комісійний, їдете додому, і в себе дома ставите вашу зброю на реєстрацію. Я так у себе в Одесі продавав карабін киянину.
Не обов'язково через комісійний. Я продавав в лютому 2025 в Києві покупцеві з Харкова зразу через дозвільну в м. Києві, тільки є одна умова, що продавець повинен попередньо перед продажем відстріляти зброю в НДЦК і витяг про відстріл повинен бути в єдиній базі. Після даної процедури можна йти в дозвільну і переоформити.
Дякую за відповіді. А щодо можливості зробити це онлайн через єдине вікно? Не маю можливості їхати оформлювати за місцем реєстрації
В процедурі переоформлення зброї через дозвільну є одна проблема. Є висока вірогідність того, что вони не зможуть зробити відповідні записи відразу. Я продавав і через дозвільну. І покупцеві довелося ночувати в Одесі. Я не міг пустити чужу людину до себе, і йому довелося знімати на ніч квартиру.
Щодо процедури переоформлення, це як повезе (лоторея). А щодо онлайн через єдине вікно, я думаю потрібно в свою дозвільну зателефонувати і вияснити чи є така можливість.
Якщо дозвіл на придбання і переведення вже виданий, то своя дозвільна чим допоможе? Вони чекають коли людина з'явиться з купленою зброєю для реєвстрації купленої зброї, або три місяці - термін закінчення дії дозволу на придбання та перевезення. Все інше їм байдуже.