Доброго усім вечора.Сьогодні викопав ось такого гудзика.Дуже прошу бувалих людей оприділити що то за гудзик?Дякую наперед.
А чому Ви вирішили, що це ґудзик, та й ще дуже давній? Бо по цих фото не видно, що то саме ґудзик, а не, скажімо, накладка на щось...
Ну не знаю, може я чогось не розумію, але на мою думку гудзик має пришиватись ниткою. А для цього у ньому повинні бути отвори, або ніжка у вигляді петлі. У предмета на Вашому фото я ні того, ні іншого не бачу. Чи може я помиляюсь?
Можливо накладка, або ще якась прикраса, але вона виглядає так, якби була зроблена не промисловим методом. Так би мовити по методу "Пан сам склЕпав". Боюся, що ми вже ніколи не будемо знати точно, що це було.
Можливо на сідло. Ось сучасні аналоги. Деякі з них подібні як за принципом кріплення, так і за розміром. https://www.google.com.ua/search?hl=uk&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1366&bih=576&q=Free+shipping+metal+concho,saddle+decoration,saddle+metal+accessory&oq=Free+shipping+metal+concho,saddle+decoration,saddle+metal+accessory&gs_l=img.12...1517.1517.0.3443.1.1.0.0.0.0.88.88.1.1.0....0...1ac..64.img..1.0.0.32eEN4n7QXs
В цієї як ви говорите накладки нижня частина бронзова а верхня срібло.Може підскажете щось по роках?Вибачаюсь що довго не відповідав був зайнятий.