Вітаю в темі. Маю мету підремонтувати де які придмети з набору польського вояки. А саме фляга, газ бак, ремінь та інші придмети. Оскільки не думаю що тема буде поширеною то рішив всі ці придмети обєднати у одній темі. Відновлення в ідеал звичайно не буде, но до стану за який не встидно повинно получитися. Ото ж все по черзі, та до справи.
Фляга wz.37. В наявності ось такий придмет. Роботи не багато. Порівняти, виготовити ланцюжок та почистити. Але ще є одне дискусійне питання. Перед цією роботою шукав інформацію по цій флязі, та не зрозуміло чи був у неї підвіс. На багатьох сайтах вказано що переносилася вона в сухарці а зустрічається і на підвісі. О така ситуація (фляги під час радянської окупації до уваги не беруться).
Для початку хоть якась інформація, якою можу поділитися я. Знято та вирівняно одну ланку з ланцюжка для вимірювання розмірів. Ці штуки в землі тліють у першу чергу. Замічу що розміри зняті з ланки з втратами, ото ж включаєм уяву та добавляємо розміри на втрачені фрагменти !.
Роботу розпочав з укомплектації. Ланцюжок робив з залізної пластинки. Розрахував, розкреслив, та насверлів отворів під розміри. Одну ланку хотів зробити на прозапас але не пригодилося.
Слідуючий крок, вирізав грубу форму ланок. Нарізав ножницями пластини, дремелем вирізав отвори та придав грубу форму. Після чого все поправив надфілями та наждачкою. Останній штрих був це шліфовка ланцюжка в зібраному виді. По черзі брав за крайні ланки та протягав обжавши наждачкою. Получилися хороші форми
Такий результат. Не вишліфовував до хорошого стану а лише підвів (+) (-) стан фляги. Дрібниця а часу потягнула.
Хорошее дело задумали, снаряжение/экипировка по малым европейским странам это тема объемная и надо признать сравнительно малоизученная. Так что придется попотеть! Но и результат должен получиться интересным. Как определяли длину цепочки, или была эта информация?
В наличии всего одно оригинальное звено, от него и отходил. Если выдержать размер заготовки звена , то и цепочка должна получится правильная. Остальное по фото. В связи с скудностью информации я и выложил те остатки звена с штангелем. Даже такая вроди убитая вещь может принести пользу, практически не пропала зря.
Я не о размерах одного звена, с этим все понятно. Я о длине самой цепочки, кол-ве звеньев в ней, плюс/минус конечно, наверняка же это тоже регламентировалось.
Везет Вам, вы с такими "мелочами" не заморачиваетесь - а я вот который год ищу какой длины должна быть цепочка на румынской армейской фляге...и не могу найти. Фрагменты есть копаные, а вот длина неизвестна.
Честно говоря не понимаю проблемы. Фрагмент цепочки есть, по фото из сети количество колец посчитали и к делу. Форма та, колличество то. Что есчё для счастья нужно ?.
Дык и я о том же - по польской фляге видимо есть хорошие фото оригинальных фляг с цепочками, где можно посчитать звенья....по румынам мне найти не удалось, видимо румыны их демонтировали "еще при жизни".
Чуть відихнув від цього жаху та прийнявся виправляти вмятини та комплектувати пляшку. Для порівняння вся трагедія до вирівнювання на фото.
Підтвердилася моя думка на рахунок сильної корозії під прокладкою з коркового дерева. Болт зірвав та виготовив на дрелі інший. Очистив корозію з корка та відмив рештки прокладки.
Зверну увагу на S подібні зєднювачі (в народі есики). На моїй флязі вони були пропаяні в цілі кільця, на фото це видно. Після зборки теж все пропаяв як і було.
Очистив, вирівняв та укомплектував флягу. Хочу чи не хочу получився антураж. Прокладка з коркового дерева задубівша, присутній на дні свищ бо протерся метал, в середині хоч і очистив но пити з неї бажання нема. Зберіг рідне все що зміг. З часом потускніє та стане те що потрібно. З флягою усе.
Це точно та сама фляга?)) Словами не передати той подив! Знаєте, напевно кожен мріяв по дитячому, приставити руку до вбитого предмету і він воскресне в початковому вигляді. У Вас по моєму таки це получається) за кулісами правда уявляю зусилля
Звісно ця сама. Вмятинки ще залишилися мілкі але це не горе. Алюміній на стільки мякий що рівняється на ура. На крищі так і написано 99 процентів алюмінію. Тож мнеться та рівняється дуже швидко. Рівняв та чистив не більше години, а от лише зібратися до цієї роботи не рішався багато часу.
Вона мяка. Рівняється легко. Тирчав з бетону сталевий пруток то я просто флягу одів на него та прикладаючи кінець прута на нерівність з внутрішньої сторони просто витискав вмятини. Може через якість фото вона виглядає чуть краще ніж на справді, хоча і в живу не поганий антуражик. Через таку здоровену горловину там можна робити що душа забажає. Добавлю лише те що краї штиря шліфанув на напівкруглі.
Слідуючий придмет це протигазний бачок. В планах порівняти, відчистити від іржі зберігши залишки фарби, укемплектувати ремінцем. З великих вад на цьому бачку це хиткий завіс, за ледве тримається кришки, звісно приварю. Якщо у кого є інформація по розмірах ремінця чи пряжки підкажіть будь ласка. Бажаючих підключитися до теми, підключайтеся.