Доброго дня шановні колеги попалась ось така обрізана гільза буду вдячний за будь-яку інформацію.З повагою шановні.
Гильза отечественная- по калибру подскажут более сведущие комрады. Пойдет на пепельницу- от 50 грн ..
Что бы определить калибр и принадлежность гильзы- необходимо замерить диаметр по обрезанной части.Тогда сможем определится..
Дякую за підсказочку шановний MiXaNiK,буде час обовязково поміряю і виставлю фото,але я думаю шо колега A10A і так сказав (cccр 152 мм),от тільки по періоду і даним клеймам щоб хтось уточнив,бо їх там багато.З повагою шановні колеги.
Не согласен. У "152" по фланцу должно под 167 мм выходить, а тут меньше 150-мм набирается. Так-что 122-мм. СССР. Для примера 122-мм корпусная пушка обр. 1931-1937 г. и 122-мм пушка обр. 1931 - у них диаметр 143-мм по фланцу идёт..
Доброго вечора шановний Дервиш я не так добре обізнаний в даних питанях тому і виложив на оцінку,перший раз за 5 років пошуку попалась ось така річ,цікаво булоби знати від чого,період,по клеймам вони там розкидані по всій поверхності,я важаю що на нашому форумі є люди більш обізнані в цих питанях.Адже хтось цікавиться цим.З повагою шановний.
...а вот и нет - именно 152 мм (короткая 1909/30) ...именно так ! З.Ы. по клеточкам вИдно как искажает фотык...
А была эта гильза к 122-мм гаубице обр. 1910\30 г., либо 122-мм гаубице 1909\37 г. Диаметр у гильзы по фланцу 137 мм, длина 159 мм.
Доброго дня шановний Carl Zebisch я вже запитував тут на рахунок клейм ,можливо ви мені докладніше про них розкажете.З повагою Варог
Подякував шановний Carl Zebisch,а не скажете в нас на форумі є люди які обізнані в цьому питані.З повагою