Підскажіть будь ласка чи можна щоб не заварювати дирки на ножнах, а заклеїти бумажним скотчем а поті апоксидкою і покраска? З повагою.
Можна дири позапаювати паяльником, це буде швидше і акуратніше ніж зварка і міцніше ніж епоксидка. Свої я паяв- на фото які вони були. Якщо буде цікаво то завтра зроблю фото які вони зараз і детальніше опишу процес. ПС. Варити їх просто буде не вигідно, не такі вони і дорогі в нормальному стані.
Як і обіцяв- фото ножен на даний час і короткий опис самої роботи ( уточню зразу- ножни ще не дороблені, основне зробив і закинув- як кажуть немає ні часу ні натхнення щоб закінчити роботу). І так -відмочував ножни в лимоні кислоті, чистив механічно металічною щіткою на електродрелі до живого металу щоб не залишилось ніде корозії( по іржі припой не ляже ), в якості флюсу використовував травлену соляну кислоту, припой оловянно свинцевий- марки не знаю, для великих дир використовував латки з латунної сітки- попередньо пропаявши її саму щоб не розсипалась коли вирізав з неї латки. Спочатку пропаював тонким слоєм всю поверхню ножен - тонким тому що грубшим і не вийде ( предмет- ножни не великі і тонкостінні а паяльник досить великий і надто їх прогріває- тобто лишній припой зтікає сам по собі від температури ). Коли вся поверхня вже була пропаяна (в процесі цього дрібні дирочки позатягувались припоєм самі по собі), на великі дири вирізав латки з сітки - по формі самих дир але чуть більшого розміру. Латки треба паяти швидко чим небуть притримуючи- тому якщо довго паяти - тобто гріти паяльником ножни велика вірогідність що сусідня вже припаяна латка може зїхати від температури. Після всього лшній припой зняв напильником до самого металу, раковини які залишились запаювати буду так сказати " точечно" вже меншим паяльником. Сам процес роботи зайняв години півтора з перекурами. Якщо ще будуть якісь питання пишіть. З повагою. Андрій.