Вітаю Вас, шановні камаради! Оцініть ,будь ласка , дані ножиці. Виробник - дуже солідна німецька фірма з виробництва бритв та інших "ріжучих" засобів MERX & Co Solingen Wald, заснована у 1887 році. Хто кохається в старих німецьких бритвах та колекціонує їх, той підтвердить мої слова. Заточування давнє, але професійне, без "вихилясів". Після правильних рук буде різати ВСЕ (в розумних межах, звичайно) На даний момент папір ріже добре, тканину - не дуже. Не іржаві, вкриті віковою патиною. Мають дуже гарні анатомічні косі кільця - зручно тримати в руках. Предмет з того часу, коли з любов’ю відносились як до потенційного власника, так і до вигляду самої речі. Не розбовтані. Заклепка в порядку. Сліди попереднього клепання - давні.Добре можна все роздивитися на збільшених фото. Знімав при денному освітленні надворі. Останні два фото: реклама фірми у ХІХ - на початку ХХ ст. Буду вдячний за кожен Ваш комент.Питання "комерційного плану" - тільки в ОС.
А я уж грешным делом подумал-садомазо грешите а вы ,,слогами''!,что вам сказать?,ножницы к военному антиквариату отношение имеют лишь косвенное не смотря на ваш расписной первый пост цена им 150-200 грн,с ув.
Дуже дякую! Знаєте, я колись так виставляв ручне сверло "на дерево" (з клеймами 1914 року)...Модератор його зняв з оцінювання і надавав мені "шпіцрутенів" за суперечку...Каюсь: був різким у висловлюваннях - бо ЗНАЮ історію тої "залізяки". А предмет виявився "штатним", з саперного набору РІА / РККА. Камарад, який придбав його, був просто у захваті - бо він за ним скрізь шукав і не міг знайти...Все в нашому житті житті відносно.Навіть пошиття та підгонка уніформи. Ще раз дякую за Вашу оцінку! Удачі!
Друже,мечтать никому не запрещено а то что именно ваши ножницы принимали участие в пошиве и подгонке униформы-недоказуемо!,поэтому я и написал-косвенное отношение,не тешьте себя призрачными иллюзиями,с ув.
треба сказати – ножиці це ще й предмет гігієни в польових умовах іноді. По роках – цілком підходить. Так що цілком може мати відношення до мілітарі (так само як і бритви, значно пізніших років, проти оцінки яких ніхто не заперечує). Тут часто-густо виставляються речи... куди меньш виправданих термінів і призначення По самому предмету – на жаль багаторазова заточка не пожаліла геометрію... і дуже сильно... так що залишається суто історична цінність. На мій погляд – в районі 200 грн + -. І то на сьогоднішній попит – це ще й забагато , на вашому місці, комрад, я б залишив собі, до кращих часів – тому що підуть дешевше ніж вони реально коштують. З пов.
Дуже вдячний камарадам, які прийняли участь в оцінюванні. Бажаю Вам здоров’я і удачі на довгі роки! Прошу пана модератора закрити тему.