Ніж...

Тема у розділі 'Скільки коштує?', створена користувачем Bandera3, 7 жов 2022.

1. Bandera3

Bandera3 General-major

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    30
    Повідомлення:
    5.553
    Адреса:
    Далеко от линии Арпада
    Вітаю. 20221007_132442.jpg 20221007_132457.jpg 20221007_132515.jpg Товариш,у якого руки ростуть із потрібного місця,просив оцінити ножик по мотивах пуукко...Ручна робота,твердість від 54од.Ручка-кап берези,вставки з115 пластмаси,больстер-латунь.Піхви-кап берези.Ширина леза-26мм.
    Довжина леза-98,5мм,товщина-3мм,руків"я-115мм.

2. Цікаві лоти

1. Не коп, воронения нет и похоже, не было; состояние 4++
      300 грн.
    2. Все на фото. Відсіки немає. Магазин пустий без пружини.
      10000 грн.
    3. На царскую мосинку.
      400 грн.
    4. Нагельний гвинт ВМ ранній Іжевськ. Клеймо “Лук-стріла”. Клеймо - на фото. Комплектація на фото. Пак...
      330 грн.
    5. Ложевая пружина, клеймо молоток , есть корозия на цилиндрическом штоке. Пересыл лота новой почтой -...
      500 грн.
  3. Прокоп01

Прокоп01 Leutnant

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    1.635
    Адреса:
    Запорожье
    200 грн. Хотя работы там на много дороже, но я бы не купил нож твёрдостью 54. Плюс, есть некоторые не аккуратно выполненные детали.

treal подобається це.
  4. Bandera3

Bandera3 General-major

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    30
    Повідомлення:
    5.553
    Адреса:
    Далеко от линии Арпада
    Дякую за думку.Ви праві,у любій роботі є недоліки,а для дуже прискіпливих поціновувачів є надзвичайно широкий спектр китайської продукції,але й там ви навряд чи знайдете щось схоже по ціні пляшки горілки...

Otryta, zubrik, Олег Грабовский та ще 1-му подобається це.
  5. Прокоп01

Прокоп01 Leutnant

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    1.635
    Адреса:
    Запорожье
    Без образ. Вся проблема в якості сталі. Серед китайських ножів тяжко знайти з твердістю 54. Вони на самій дешевій 440 навчилися стабільно робити твердість 58. На вашому ножі, ручної роботи на тисячу, але деякі недоробки віднімають 50% ціни, а клинок все псує.

HellHound, treal та Олег Грабовский подобається це.
  6. Bandera3

Bandera3 General-major

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    30
    Повідомлення:
    5.553
    Адреса:
    Далеко от линии Арпада
    На ображених воду возять і ....

Я трошки читав про ножові сталі...Виявляється,збільшення твердості не гарантує покращення характеристик леза: зростає крихкість,затупити можна, а заточити тільки спеціальним інструментом у майстра...Якщо це робочий,а не показушний інструмент,то власник має ці операції виконувати сам,по мірі необхідності.Ножикам Вікторінокс 56од. твердості хватає з лишком...Якщо це для вас не аргумент,почитайте про пуукко.

Останнє редагування: 9 жов 2022
  7. Прокоп01

Прокоп01 Leutnant

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    1.635
    Адреса:
    Запорожье
    я не маю нічого проти щоб Ви продали цей ніж за пару тисяч. я висловив свою суб'єктивну думку, на яку маю право. Якщо хочете, я навіть "я" пишу з маленької букви, виж мені "ви" пишите з маленької.:D
    я їх сам роблю, я в ножових сталях, якщо не гуру, то в усякому разі, напівфіхівець вже років 30.
    Трохи не так. Швидше всього у Вас проста 440 або навіть 420. На цих сталях хрупкість критично росте після 59, а до 55 їх ( в колах ножеманів) називають "пластиліном" (є такий ножеманський термін).
    Різну сталі калять на різну твердість. Х12МФ калять на 60+, ШХ15 на 62+, 690 на 63+ , АТС34 -63+ деякі 65 і ще більше і т.д. Ваш ніж повинен бути 58. 54 - це помилка терміста.
    По-перше, Вікторінокси не вважаються еталоном ріжучих властивостей. Вікторінокси славляться стабільною якістю деталей механізму, а не ріжучими властивостями клинка. По друге, на якість клинка ще впливає структура металу, карбіди, зернистість, правильна ковка і термообробка.
    Відкрию Вам страшну таємницю. В питаннях твердості сталі, пару одиниць твердості - це космічна відстань. 54 на вашому ножі і 56 ВІкторінокса - це суттєво. Наприклад, чому ніж з твердістю 60+ розробляє кабана, а 57-58 миттєво тупиться? Знайдіть відповідь і обговоримо...;)
    Класичний пуукко - це вуглицева сталь (а там зовсім інші критерії), твердясть частіше +-60, часто ламінат. Нержавіючий пуукко - це для туристів.

Останнє редагування: 9 жов 2022
    HellHound, WrongCaptcha, treal та 2 іншим подобається це.
  8. Bandera3

Bandera3 General-major

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    30
    Повідомлення:
    5.553
    Адреса:
    Далеко от линии Арпада
    Дякую за "лікбез"..,дещо було цікаво,а дещо теоретична демагогія ножівника,щоб опустити всіх потенційних конкурентів на "0".Приятель любитель- самопальщик,йому висока теорія металознавства мало згодиться,а я маю півтори-два десятка ножиків на всі свої забаганки,користую по ситуації і потребі,але самий практични і повсякденно вживаний-Вікторінокс-хантер,який мене повністю влаштовує.
    По питанню Ви чи ви...Я ж вам не тикаю ,тай недавно прочув,що в українському правописі виканання рекомендували відмінити.Ящо розумієтеся у мові,як у ножових сталях,прошу просвітити,буду вдячний.

9. Прокоп01

Прокоп01 Leutnant

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    1.635
    Адреса:
    Запорожье
    Шановний, не переходьте на персоналії і образи через те, що вам не сподобалася чиясь думка в оцінці. Де ви бачили , що я торгую ножами? Яких конкурентів? То вам приснилося.

10. Bandera3

Bandera3 General-major

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    30
    Повідомлення:
    5.553
    Адреса:
    Далеко от линии Арпада
    Шановний,вперше чую,що ваша Persona non grata і її не можна чіпати.Також маю право на свою думку.А якщо робите ножі вже років 30-ь,то без продаж -це власне задоволення і нічого більше...Покажіть кращі зразки вашої роботи,щоб ми мали чим захоплюватися.Тільки попит покаже істинну ціну роботи.
    І в кінці-мені сниться те, на що не впливаю я,а тим більше ви...Давайте без образ.
    На завершення-виходжу із безпредметної суперечки і дякую за вашу суб"єктивну думку.