Вгорi як завше данi солдата.А мiсця служби його 1-мiсце служби 2 Ersatz Bataillon/? Regiment.154/1.Ersatz Kompanie (2й батальйон поповнення якогось ? 154 полка/1 рота поповнення. 2-мiсце служби-Reserve Jnfanterie Regiment.46/10.Kompanie (46 резервний пiхотний полк/10 рота).Жет зразка 15 року.
і що це за 154 полк? Знайшов тільки таку інформацію: "Все пехотные бригады получили переподготовку и стали горными. 53 из 138 бригад сменили свою нумерацию. Состав пехотного полка был уменьшен до трех батальонов. Причем из четвертых были или сформированы новые полки (єє 103-139), или созданы штурмовые батальоны для каждой из 60 пехотных дивизий. Количество батальонов ополчения было уменьшено (со 173 до 154) за счет перевода людей в боевые части."
Как уже написали выше, первым подразделением службы было:2. Ersatz-Bataillon Inf.-Rgt. Nr.154 http://genwiki.genealogy.net/2._Ersatz-Bataillon_IR_154 Вторым местом службы было: Ersatz-Bataillon Res.-Inf.-Rgt. Nr.46 (скорее-всего 1-й батальон) http://genwiki.genealogy.net/RIR_46
Richard Jakob(iмя i прiзвище,тому мало iмовiрно,що поляк)/Langenwaldau-Liegniz(напевно назва села в окрузi Лiгнiц)/27.1.94(данi народження 27 сiчня 94). А про сам Лiгнiц ось данi:Landkreis Liegniz/Preußisch Provinz Schlesien (1825-1919,1938-1941),Niederschlesien (1919-1938,1941-1945)/Kreisstadt Liegniz. Перше мiсце служби 2.Ersatz Bataillon 5 Niederschlesisches Infanterie Regiment.Nr.154/1 Ersatz Kompanie. Друге мiсце служби Reserve Jnfanterie Regiment.46/10-та рота!,зачим проходити 2 учебнi бати рiзних полкiв(проходили 1 це вказано як правило в першому мiсцi служби),да i потiм я не памятаю чи РIР взагалi мав такi бати,так навскидку памятаю,що IР i ЛIР мали.
Подивився РІР теж мав,но то таке. А то я так типажі полків по нашому скорочую-ландверний і звичайний піхотний,а так були ще ландштурмні,резервні,резервні запасні,ладверні запасні,просто запасні.
Не согласен по первому месту службы. 5 Niederschlesisches Infanterie Regiment.Nr.154 пополнялся из 1. Ersatz-Bataillon IR 154 и 2. Ersatz-Bataillon IR 154, однако Рихард в него, как видим не попал.
Я считаю, что ерзац батальон, в котором служил данный персонаж, имеет только косвенное отношение к 5 Niederschlesisches Infanterie Regiment.Nr.154. ИМХО. Плохо, что не владею немецким..Для меня, в тех ссылках, что скинул, есть пробелы с правильным пониманием.
Я це косвенно,коли тi 2 ерзац бата i належали 154 му пiхотному.А вам ТС скажу,можете не зважати на перше мiсце служби взагалi,воно є не таке важливе,там солдат просто закінчив полкову учебку,а цікавити більше має саме 2 мiсце служби через нього вiдать пролягає бойовий шлях,звідси треба танцювати від 46-го резерв.піхотного полка,і буде Вам щастя.