Доброго часу доби! Будь ласка підкажіть за скільки сьогодні можна запропонувати камрадам такого бюджетного хреста? Змінюю експозицію домашнього музею. То ж тепер цей хрест шукає нового господаря. З повагою
Вітаю! Хоч і немає вушка для кріплення кільця (як і самого кільця), але 300+ гривень заради колажу чи експозиції, припускаю, заплатять... Принаймні, наліт на хресті можна безпроблемно зняти)
Гм, якщо поталанить на аукціоні, то плюсик до вказаної мною суми може бути вельми приємним: https://auction.violity.com/103901403-hrest-za-vijskovi-zaslugi-z-mechami-1939r
М-м-м... А яким чином зняти наліт? То доречі може не наліт, а залишки покриття. І чесно кажучи їх важко зняти. Я був трохи спробував. Міцно то покриття сидить. Під ним метал латунь здається. Якби зняти покриття, то я б легко зміг би накласти чорну патіну, а потім у мікровоск та собі б мабуть залишив. Думаю в чорній патіні цей хрест би виглядав набагато яскравіше. Хоча мабуть такого кольору ці хрести не мали.
Особисто я в таких випадках використовую звичайний оцет, але дуже акуратно і під контролем; 5-10 хвилин і ретельна чистка зубною щіткою з милом; десь після двох-трьох таких занурювань має повністю зійти цей зелений наліт на латуні; процедура не повинна перевищувати тридцяти-сорока хвилин... Для прикладу покажу Вам свої, особисто підняті на копі, латунні хрести, які також частково мали схожий наліт і були приведені до належного стану саме вищеописаним методом очистки:
У вас по фото хрести, які "почищені" грунтом до металу. Тому у вас тут і легко пішло з оцтом. А в мене якийсь шар невідомо чого... І це не окисли зелені. Але дякую за увагу!