Моє вітання всім камарадам! Оцініть , будь ласка, даний предмет. Колишній власник приніс його додому з війни в якості трофея і використовував потім за прямим призначенням - робив "верхи" на хатах.Тобто - теслював (плотничал). Стрічка ВІДСУТНЯ. Корпус перебуває у досить пристойному стані. Виготовлений з товстої оцинкованої бляхи.При на тисканні не прогинається і не клацає. Обтягнутий свинячою шкірою. Шкіра не пересохла, не потріскана, збереглося багато рідного фарбування і тиснення.Є в одному місці втрата по нитках - від пото-жирових виділень шкіри рук (великого пальця). Ручка-фіксатор - з дюралю, барабан- з заліза (все почистив дремелем). Ручка не бовтається і фіксується під любим кутом. Всі клейма чіткі. Тиснення на шкірі потерте, але читається добре:"BESTE LEDER KAPSEL". У перекладі з нім. - "КРАЩА ШКІРЯНА КАПСУЛА". Виробник - фірма "MASSI" (див. фото). Сальники на отворах капронові, без тріщин. Сидять міцно. Всередині корпусу окислення цинку НЕМА. Отвір рулетки розрахований на стрічку шириною 12мм. У вермахті менша за розміром рулетка входила до комплекту разом із сокирою "Klauenbeil" і носилася разом у спеціальному відсіку кобури. Буду вдячний за Ваші коменти та оцінювання!
Ось фото комплекту з 20-метровою рулеткою в кобурі. Зараз подібна стоїть на "Віоліті" - правда, за ціною збитого "Юнкеса".https://auction.violity.com/65632050-iii-reich-sapernaya-ruletka-vermaht-wermaht-1943-god
Ну Ви не рівняйте . На Віоліті армійська рулетка в гарному стані, і в принципі по адекватній ціні. А у ТС лише корпус і то від звичайної ЦИВІЛЬНОЇ рулетки, яка жодного відношення до Збройних Сил Німеччинни не має, і взагалі випущена не відомо коли. Можливо ( скоріше всього ) після війни. Зі стартом в 50 погоджуюсь. На рекон ремісничих професій саме то!
Дякую камарадам, які відгукнулися на мій запит. Удачі Вам у всьому! Якщо когось зацікавить цей предмет - прошу писати в ОС. Прошу пана модератора закрити тему.