Добрий день.Є деталь з кавернами глибиною до 2 мм,корозія велика,каверн багато.Яким матеріалом закрити каверни щоб далі хімічним способом нікелювати деталь?Дякую за змістовну відповідь.
То же интересует этот вопрос, как я вижу этот процесс - шпатлевка, шлифовка, покрытие детали графитовым порошком, меднение всей детали, никелирование. Есть возможность нарастить металл, у меня получалось 2-3 мм, но наращенный метал плохо приставал к детали - технология: в кислотном, насыщенном растворе железного купороса при температуре 80-90 градусов, электролизом, метал оседает на не защищенные участки предмета. С ув.
Будь яке гальванічне покриття повторить усі нерівності, риски і так далі. Якщо під покриття гальванікою, то тільки наварювати метал, якщо під покраску то шпатлювати.
Якщо роковини до міліметра, то в деяких випадках можна поміднити деталь, потім зполіруввти, але на практиці , нормально вийшло тільки один раз.
Говорит что обтачивал на токарнике... В книгах пишут что эта технология используется в промышленных масштабах.
Зі всіх методів , які дійсно , власними руками робив, самий робочий метод це наварити метал, зточити і покрити вже чим потрібно.це якщо наприклад каска, чи щит .Якщо щось мілке, то мідніння, полірування та покриття. При умові, що раковини не більше 30-40 мікрон.
Буду дома, нормально подивлюсь. Працюю на великому підприємстві з великим інструментальним цехом, де така технологія примінялась би дуже часто