Бронзова деталь довжиною 120 мм, товщина 35 мм, вага 950 грам. Наскрізний косий отвір з однієї сторони округлий діаметром 12 мм. з іншої овальний діаметром 12х14мм . Один виступ рівний плоский з протилежної сторони гачкоподібний округлий на кінці якого є маленький горбик. З боків два круглі виступи з поздовжніми заглибленими пазами, які є симетрично симетрично один відносно іншого по обидві сторони. При візуальній оцінці подібне на ручку від якогось ричага. Не знаю, чи то від чогось побутового, чи воєнного. Думав, що це одна з деталей шпаги, штика, затвора рушниці, чи мушкета, а можливо щось і від трактора. За два дні пошуку в інтернеті так нічого і не знайшов. На Віоліті теж поки що ніхто нічого не відповідає. Прошу допомогти визнати, що це за знахідка. Була знайдена на полі, де траплялось багато різних речей часів австро-угорщини.
Так, Ви напевно праві. Скоріш за все це від якогось духового інструмента, бо на цьому ж полі минулого року було знайдено бронзовий муштук, який я мало не прийняв за лікарську слухавку. По конструкції цей предмет найбільше підходить для того напрямку, на який Ви вказали. Щиро дякую за допомогу ! Думаю на цьому варто припиняти визначення даного предмета.