Продам небезпечну бритву: Франція, виробництво орієнтовно початок XIX століття. Розмір 5/8, стрій - повний клин. Руків’я - ріг. Регрінду не було, тільки чистка від слідів часу. Бритва заточена та повністю готова до гоління. Ціна - продана. Тема поповнюється.
Звісно. До 1850 року 100%. Далі французи вже мали інакший дизайн, як правило більшість бритв мали виборку. Та і по сталі любий майстр по заточці це підтвердить.
по суті це стрій клинка. На початку свого існування всі бритви мали стрій - клин. Далі почали робити виборки. Бритва на повній виборці (повній вогнутості) більш агресивна і контрольована. Клин, в свою чергу, має дуже м’який різ, але я б з ним рекомендував новачкам бути обережними при голінні.
В наявності: Небезпечна бритва Joseph Rodgers, Шеффілд, Англія, виробництво орієнтовно 1875-1900 рр. Клинок розміром 7/8, виборка - майже клин. Руків‘я - пластик. Стан на фото. Думаю коментарі зайві. Невеличкий скол на руків‘ї з внутрішньої сторони. Функціонально зовсім бритві не заважає. Заточена, готова до гоління. Ціна 6000 грн. Від себе можу порадити дану річ тим, у кого дуже жорстка щетина. 4-5 дневну щетину бритва не помічає. По замірам твердості бритв від Rodgers того періода, маємо десь 64 одиниці по роквелу.